Antena 3 CNN Politică PSD propune creşterea pensiilor cu o treime

PSD propune creşterea pensiilor cu o treime

PSD propune creşterea pensiilor cu o treime
19 Iun 2007   •   19:21

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a ţinut o conferinţă de presă despre situaţia pensionarilor. ?Problema acestora este gravă, ei reprezintă cea mai defavorizată clasă socială?, a spus Geoană. Proiectul de lege al PSD are în vedere rezolvarea problemelor acestora, deoarece pensia medie reprezintă doar 31% din salariul mediu şi numai 27% dintre pensionari au beneficiat de recalcularea pensiei. Mircea Geoană a propus creşterea pensiilor cu o treime.

În privinţa celor care au lucrat în agricultură, social democraţii cred că acestora ar trebui sa li se dubleze pensiile. Liderul PSD a cerut creşterea punctului de pensie cu până la 45%. O altă propunere a social democraţilor este legată de decontarea biletelor de călătorie nefolosite. Social democraţii propun ca 50% din sumele Fondului Proprietatea să fie direcţionate către pensionari şi reducerea cu 1% a cheltuielilor administrative din Parlament.

?Dacă proiectul de lege al PSD nu va trece de Parlament, înseamnă că membrilor Guvernului nu le pasă de situaţia pensionarilor?, a spus liderul PSD. Mircea Geoană a criticat dur decizia lui Bogdan Olteanu de a nu trece proiectul de lege al PSD în cursul zilei de marţi.

Anca Bundaru, Antena3.ro

×
Parteneri
Directorul ANM, Elena Mateescu, anunţă când vine vara în România
x close