Antena 3 CNN Politică PSD: „Ludovic Orban a pus un falsificator să gestioneze datele strategice despre pandemie”

PSD: „Ludovic Orban a pus un falsificator să gestioneze datele strategice despre pandemie”

Partidul Social Democrat a transmis o reacție în urma scandalului în care Andi Manciu este acuzat că nu a absolvit studiile universitare. PSD susține faptul că premierul Ludovic Orban a pus în fruntea Grupului de Comunicare Strategică un „falsificator de duzină”.

PSD: „Ludovic Orban a pus un falsificator să gestioneze datele strategice despre pandemie”
Sursa foto: Hepta
de Diana Dragotescu    |    12 Oct 2020   •   17:20

Social democrații mai spun că în urma acestui scandal, Orban ar trebui să „plece” de la conducere, iar în caz contrar, credibilitatea mecanismului de comunicare a datelor în pandemie va fi grav afectată. 

„Consilierul de stat, Andi Manciu, cel pus de premierul Orban în fruntea Grupului de Comunicare Strategică, entitatea obscură care hotărăște destinul românilor în plină pandemie, este un falsificator de duzină! 

Datele oficiale publicate astăzi demonstrează că Manciu, care are statut de înalt demnitar, și-a contrafăcut studiile, inventând pur și simplu o diplomă de licență. 
În fața acestei ilegalități flagrante la vârful statului, în orice țară civilizată a Europei un asemenea scandal ar genera imediat anchetarea și, simultan, retragerea celui vinovat din spațiul public. În plus, ar necesita un gest de responsabilitatea politică al șefului său direct, premierul României, fiindcă Ludovic Orban a pus un falsificator să gestioneze datele strategice despre #pandemie, informații care ar trebui să fie deasupra oricărei potențiale suspiciuni. Pentru așa ceva, chiar și un om cu obrazul tăbăcit de o nesimțire organică precum Orban trebuie să plece! Altfel, șeful PNL dă o lovitură mortală credibilității întregului mecanism de comunicare publică a datelor asupra pandemiei.

Astăzi însă, în fruntea Guvernului a ajuns un dinozaur politic pentru care responsabilitatea este o glumă sinistră. Pentru Orban, vina este întotdeauna a altcuiva - ca în cazul fostului șef de la Spălarea Banilor, Baranga, strungarul ajuns să ocupe înalte poziții în aparatul de stat cu o diplomă falsă de bacalaureat! 

#RomâniaEducată s-a transformat în România imposturii și falsului! Credeți cumva că dl. Iohannis îl va chema pe Orban la Cotroceni și - pentru că tot vorbește despre respectul legii într-un stat de drept - să-i ceară cumva depunerea mandatului?”, este mesajul publicat de PSD pe Facebook. 

×
Subiecte în articol: PSD Andi Manciu
Parteneri
x close