Antena 3 CNN Politică PSD şantajează Guvernul cu pensiile

PSD şantajează Guvernul cu pensiile

PSD şantajează Guvernul cu pensiile
21 Iun 2007   •   09:29

PSD şantajează Guvernul pentru a obţine votarea unui proiect de lege, dar premierul nu se lasă intimidat. După o serie de discuţii la Palatul Victoria pentru majorarea punctului de pensie, Mircea Geoană a anunţat că în funcţie de poziţia Guvernului pe acest subiect, PSD va vota sau nu în Parlament ca Executivul să poată emite ordonanţe în vacanţa parlamentară. Prim-ministrul a anunţat însă că o nouă majorare a pensiilor este nerealistă şi, implicit, imposibilă.

Premierul le-a spus social democraţilor de la început că bugetul nu permite o creştere a punctului minim de pensie de la 31 la 45 la sută din salariul mediu brut pe economie, aşa cum prevede proiectul de lege al PSD.

Social-democraţii au venit însă cu propriile argumente. PSD spune că banii ar putea veni din introducerea unei cote de 5% la vânzarea de alcool, tutun şi produse petroliere. PSD propune de asemenea taxare în aceeaşi măsură a pariurilor şi jocurilor de noroc. Mircea Geoană a anunţat că PSD va vota pentru emiterea de ordonanţe pe timpul vacanţei, respinsă la Senat, în funcţie de cum va reacţiona Guvernul la proiectul de lege PSD privind pensiile.

Antena 3

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close