Antena 3 CNN Politică PSD se va abţine la votul moţiunii PD

PSD se va abţine la votul moţiunii PD

PSD se va abţine la votul moţiunii PD
11 Iun 2007   •   13:15

PSD a anunţat de ceva vreme că nu susţine moţiunea de cenzură a PD. Social-democraţii vor fi prezenţi în plen pentru a asigura cvorumul, dar se vor abţine de la vot. Mircea Geoană a precizat că PSD nu este interesat de moţiune ?doar pentru a da jos Guvernul Tăriceanu, fără a exista un minim consens în legătură cu ce punem în loc. Moţiunea este doar un act de răfuială politică între două partide, încă aliate din punct de vedere juridic. Nu e bine să dai jos fără să ştii ce pui în loc?.

PSD are însă în vedere iniţierea altei moţiuni de cenzură în funcţie de raportul de ţară prezentat pe 26 iunie. Până atunci, Geoană îi cere premierului să prezinte în Parlament stadiul de pregătire a Guvernului pentru acest raport. Geoană a precizat că este posibil ca partidul său să ceară convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare în funcţie de ceea ce va scrie în raport.

PSD este hotărât ca de acum încolo să renunţe la orice fel de negocieri şi să se concentreze pe proiecte sociale. Printre acestea, acordarea unei subvenţii de 350 lei pentru fermierii care au mai puţin de un hectar de pământ. În plus, PSD susţine mărirea punctului de pensie pentru toţi pensionarii. Geoană spune că există bani pentru această măsură, ?cel puţin un miliard de euro ar putea fi deblocaţi oricând? de Guvern.

Bogdana Boga

×
Parteneri
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Cum este posibil
x close