Antena 3 CNN Politică PSD susţine Cabinetul Tăriceanu. Dar pe bani

PSD susţine Cabinetul Tăriceanu. Dar pe bani

PSD susţine Cabinetul Tăriceanu. Dar pe bani
16 Iun 2007   •   17:30

PSD se arată dipus să susţină Guvernul Tăriceanu II, însă în chimbul a ceva. Potrivit cotidianului ?Evenimentul Zilei?, liderii PSD vor să îi facă premierului Călin Popescu Tăriceanu o ofertă de nerefuzat: susţinerea Guvernului PNL-UDMR până la euroalegeri, în schimbul a 3 milioane de euro pentru fiecare judeţ. Subiectul a fost discutat vineri, la întâlnirea liderilor PSD cu preşedinţii consiliilor judeţene, notează sursa citată. În replică, vicepreşedintele PSD Liviu Dragnea neagă vehement informaţiile apărute în ?Evenimentul Zilei?. Dragnea a recunoscut că Mircea Geoană a fost mandatat să ceară suplimentarea fondurilor pentru administraţiile locale ale PSD, dar în niciun caz nu s-au vehiculat sume concrete.

Potrivit cotidianului ?Evenimentul Zilei?, Guvernul ar urma să acorde banii ceruţi de social-democraţi la rectificarea bugetară. PSD doreşte însă ca rectificarea să aibă loc chiar în această vară, pentru ca banii primiţi de consiliile judeţene să fie rapid distribuiţi către localităţi.

La toamnă, când se va discuta bugetul pe 2008, PSD va negocia eventuala susţinere a cabinetului pe alte sume. Negocierile cu Tăriceanu se vor desfăşura chiar înainte de votul din Camera Deputaţilor la legea prin care Guvernul este abilitat să emită ordonanţe în perioada vacanţei parlamentare. Legea a fost respinsă la Senat de PSD pentru a forţa Guvernul să participe la discuţii, scrie ?Evenimentul Zilei?.

Antena 3

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close