Antena 3 CNN Politică PSD susţine guvernul Cioloş şi proiectele cabinetului

PSD susţine guvernul Cioloş şi proiectele cabinetului

PSD susţine guvernul Cioloş şi proiectele cabinetului
Sursa foto: Foto: VideoNews
15 Noi 2015   •   18:27

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că premierul desemnat, Dacian Cioloş, a prezentat planul său de guvernare într-o şedinţă a CEX a partidului, în urma căreia partidul a decis să îl susţină la votul în Parlament, dacă toţi membrii propuşi vor trece cu bine de evaluările comisiilor. 

 
"Domnul Cioloş a venit la CEX, a făcut o scurtă prezentare a modului de guvernare, cum vrea să abordeze acţiunea guvernării şi colegii noştri au pus foarte multe întrebări legate de dezvoltarea locală, de decizia premierului desemnat de a menţine sau nu programele iniţiate de guvernul Victor Ponta. 
 
În concluzie, întrebările colegilor s-au referit la 12 propuneri care pe noi ne interesează foarte mult. Printre acestea, am vorbit de programe de investiţii, reforma administraţiei şi descentralizarea, programe europene, prevederile Codului Silvic, menţinerea şi dezvoltarea Radarului public şi organizarea alegerilor corecte în 2016. 
 
Au fost dezbateri în cadrul CEX despre situaţia politică actuală. Au fost discuţii foarte serioase şi responsabile, care au ţinut cont şi de contextul internaţional. Am ajuns la concluzia că România are nevoie de un guvern stabil. De asemenea, este foarte important ca milioane de români care ne susţin să nu aibă senzaţia că noi am părăsit orice luptă politică pentru a apăra programele iniţiate de echipa noastră, ca nu cumva să existe vreun risc ca aceste programe să fie blocate, suspendate, modificate. 
 
Am supus la vot, în CEX şi, în urma voturilor, respectiv 68 de voturi "pentru", două abţineri şi un vot "împotrivă", CEX recomandă grupurilor parlamentare ale PSD, din Cameră şi Senat, în condiţiile în care luni şi marţi miniştri desemnaţi vor avea prestaţii bune în comisii şi vor demonstra că sunt oamenii potriviţi la locurile potrivite, să voteze pentru investirea acestui guvern. 
 
Cât despre susţinerea ulterioară a Guvernului, PSD îşi rezervă dreptul să monitorizeze activitatea fiecărui ministru, pentru a ne asigura că valorile, principiile pe care noi le-am luat în ultimii ani, vor fi respectate şi de viitorul Guvern. Orice derapaj de la angajamentele prezentate va fi sancţionat foarte serios de către PSD", a explicat Liviu Dragnea. 
 

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close