Antena 3 CNN Politică Puşcaş: UDMR îşi face campanie discreditând Universitatea Babeş-Bolyai

Puşcaş: UDMR îşi face campanie discreditând Universitatea Babeş-Bolyai

Puşcaş: UDMR îşi face campanie discreditând Universitatea Babeş-Bolyai
18 Iul 2007   •   12:04

Deputatul PSD Vasile Puşcaş acuză UDMR pentru că în campania electorală pentru alegerile europarlamentare aduce critici modelului de universitate întruchipat de Babeş-Bolyai.

'Unele formaţiuni din România şi-au început deja campania electorală pentru alegerile pentru Parlamentul European, dar nu în România, ci la Strasbourg şi Bruxelles. Este cunoscută acţiunea întreprinsă de un grup de reprezentanţi ai UDMR în Parlamentul European care au propus divizarea Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca pe motiv de limbă de predare, deşi aceasta este recunoscută ca o universitate trilingvă' - afirmă Puşcaş prin intermediul unui comunicat transmis miercuri presei.

Deputatul social-democrat aminteşte reprezentanţilor UDMR, 'care invocă atât de des spiritul european', că acesta este mai mult legat de unitate în diversitate decât de divizare prin diversitate, fie ea şi lingvistică.

Potrivit lui Puşcaş, toţi cei care declară că sunt interesaţi de soarta Universităţii Babeş-Bolyai ar trebui, de fapt, ajute la îndeplinirea rolului acesteia - de a produce ştiinţă performantă şi de a favoriza competitivitatea.

'Îndemnăm pe cei care şi-au început campania electorală pentru Parlamentul European la Strasbourg şi Bruxelles să înţeleagă că vor trebui să se adreseze cetăţenilor propriei ţări, în afară de cazul în care nu urmăresc decât să obţină doar un vot etnic, prin care să încerce justificarea existenţei unei formaţiuni politice, şi nu servirea democratică a intereselor cetăţenilor din România, indiferent de etnie, cultură, religie', a subliniat Puşcaş.

Rompres

×
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close