Antena 3 CNN Politică PUSL: "Este datoria noastră să sprijinim producătorii români"

PUSL: "Este datoria noastră să sprijinim producătorii români"

Forma actuală a Proiectului de Lege privind practicile comerciale neloiale dintre întreprinderi în cadrul lanţului de aprovizionare agricol şi alimentar, votată în Comisiile Camerei Deputaților, este una defavorabilă producătorilor români, susţine Partidul Umanist Social Liberal (PUSL).

PUSL: "Este datoria noastră să sprijinim producătorii români"
de Alexandra Dima    |    10 Mar 2022   •   20:39

Deputatul PUSL Ana Loredana Predescu a susținut, în Comisia pentru Industrii și Servicii, adoptarea formei propuse de către Senat, una care ar oferi producătorilor autohtoni mai multe șanse de a-și vine marfa în supermarketuri. 

„Am fost singurul membru al Comisiei pentru Industrii și Servicii care a luat cuvântul în Comisie pentru a susține eliminarea practicilor neloiale, abuzive, aplicate de marile lanțuri de magazine micilor producători”, a precizat Ana Loredana Predescu.

Deputatul mai susţine că amendamentul venit de la Comisia pentru Agricultură a Camerei Deputaților este nu doar în contradictoriu cu interesul producătorilor, ci și al consumatorilor.

„În cazul de față, furnizorii sunt dezavantajați total. Nu este vorba de naționalism, ci de condiții corecte pentru toată lumea. Din 12 soiuri de roșii găsite în supermarket, unul singur era românesc.”, a explicat Ana Loredana Predescu.

Concluzia este una singură: „Ne aflăm într-o situație critică, în fața unei potențiale crize alimentare, este de datoria noastră să sprijinim producătorii autohtoni.”, spune deputatul PUSL.

×
Subiecte în articol: PUSL Ana Loredana Predescu
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close