Antena 3 CNN Politică Radu Stroe: M.A.I. a făcut tot ce s-a putut în cazul tragediei din Apuseni. Îmi reproşez faptul că nu am putut face mai mult

Radu Stroe: M.A.I. a făcut tot ce s-a putut în cazul tragediei din Apuseni. Îmi reproşez faptul că nu am putut face mai mult

Radu Stroe: M.A.I. a făcut tot ce s-a putut în cazul tragediei din Apuseni. Îmi reproşez faptul că nu am putut face mai mult
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Feb 2014   •   19:29
Radu Stroe, fost ministru al Internelor, a explicat, în emisiunea Punctul de Întâlnire, realizată de Radu Tudor, că ministerul pe care l-a condus nu a greşit cu nimic şi că a făcut tot ce se putea face din punct de vedere legal. 
 
"Vreau să asigur întreaga opinie publică că, în limitele legale ale ministerului, s-a făcut tot ce s-a putut. Dat fiind că este încă o anchetă în derulare, nu este corect să vorbim despre acest caz, dar, avem trei puncte esenţiale de observat.
 
În primul rând, orice accident aviatic intră în zona de declanşare a celulei de criză. De acolo trebuia să plece. 
 
Al doilea lucru: acţiunea de localizare, de determinare a zonei unde a căzut epava. Tot sub imperiul reglementărilor legii, revin RMATSA şi altor instituţii, cum este 112, administrat de STS, dar şi relaţionarea cu operatorii de telefonie. Mai sunt şi alte structuri care ar fi putut să participe la această a doua etapă. 
 
Al treilea lucru: căutarea efectivă, propriu-zisă, după ce s-a localizat epava. Abia aici structurile MAI pot contribui efectiv la găsirea epavei şi victimelor. Această a treia etapă este cea care ţine de MAI. De aceea raportul, declaraţiile mele, au vizat acest lucru."
 
Întrebat dacă are ceva să îşi reproşeze în urma tragediei din Apuseni şi bâlbelor autorităţilor, Stroe a arătat că nu poate fi vorba de aşa ceva. 
 
"Îmi reproşez faptul că au murit doi oameni, îmi pare rău că nu am putut face mai mult, dar vreau să subliniez că MAI a făcut tot ce s-a putut, din punct de vedere al legislaţiei. Eu am insistat să îmi dau demisia, nu mi-a cerut nimeni", a explicat Stroe. 
 

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close