Antena 3 CNN Politică Raluca Turcan, un nou atac la adresa majorității parlamentare: Li s-a cășunat să elimine conflictul de interese din legislația penală

Raluca Turcan, un nou atac la adresa majorității parlamentare: Li s-a cășunat să elimine conflictul de interese din legislația penală

Raluca Turcan, un nou atac la adresa majorității parlamentare: Li s-a cășunat să elimine conflictul de interese din legislația penală
05 Apr 2017   •   09:16

Raluca Turcan, președintele interimar al PNL, spune că parlamentarii PSD, ALDE și UDMR încearcă din răsputeri să ”ciopârțească” legislația penală.

”Observ că cei de la PSD-ALDE, de mână cu cei de la UDMR, nu se pot abține să mai ciopârțească câte un pic Codul Penal. Sunt incorigibili! Li s-a cășunat să elimine efectiv „conflictul de interese” din legislația penală, prin amendamentele admise în Comisia juridică din Camera Deputaților.
Ceea ce au pus în loc este un simulacru de text, imposibil de aplicat, adică o reglementare care are același efect și dacă există și dacă nu. 
Concret, „minunata” majoritate ne propune azi să nu mai fie nimeni sancționat pentru conflictul de interese, și nici pentru vreo faptă sinonimă. De dosarele care se mai află în lucru se alege praful, pentru că nu mai există fapta pentru care au fost făcute cercetările. 
Bineînțeles că pretextul este „punerea în acord cu deciziile CCR”. Realitatea este, ca și la OUG 13, că nu a cerut nicăieri CCR eliminarea conflictului de interese. Atunci au operat noaptea, acum operează ziua, doar că în pași mai mici, împotriva sistemului de Justiție” scrie Raluca Turcan pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Raluca Turcan atac Cod Penal
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close