Antena 3 CNN Politică Ramona Chiriac s-a retras din cursa pentru europarlamentare 2024. Independenta deschidea lista candidaților PSD-PNL

Ramona Chiriac s-a retras din cursa pentru europarlamentare 2024. Independenta deschidea lista candidaților PSD-PNL

Ramona Chiriac, independenta care deschidea lista candidaților PSD-PNL, s-a retras din cursa pentru alegerile europarlamentare 2024, potrivit surselor Antena 3 CNN.

Ramona Chiriac s-a retras din cursa pentru europarlamentare 2024. Independenta deschidea lista candidaților PSD-PNL
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    21 Mar 2024   •   16:41

Update 17:40 Ramona Chiriac a anunțat, joi, că nu mai candidează la alegerile europarlamentare din motive personale.

"Confirm că nu candidez la alegerile pentru Parlamentul European, din motive personale", a scris Ramona Chiriac pe rețeaua de socializare X.

Ea a transmis că va continua să susțină Europa în România și România în Europa.

Întrebat joi de jurnaliști dacă este de acord ca lista comună PNL-PSD pentru europarlamentare să fie deschisă de Mihai Tudose, după retragerea Ramonei Chiriac, Nicolae Ciucă a spus: "Sigur că am aflat, această știre s-a propagat foarte repede. Ca de fiecare dată nu mă grăbesc să iau niciun fel de decizie, analizăm și în funcție de ce elemente de concretețe avem vom lua o decizie".

Știrea inițială: Reprezentanta Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac, cea care deschide lista coaliției PSD-PNL la alegerile europarlamentare 2024, a ignorat complet jurnaliștii care-i puneau întrebări despre candidatură, miercuri.

Potrivit surselor Antena 3 CNN, Ramona Chiriac nu ar mai fi candidatul cap de lista la europarlamentare în numele PSD-PNL. Aceasta i-ar fi comunicat lui Marcel Ciolacu faptul că nu își mai dorește că candideze la alegerile europarlamentare din motive personale.

Unele surse spun că ea ar fi condiționat acceptul pentru nominalizare de susținerea celor două partide pentru un viitor post de comisar european.

Marcel Ciolacu i-ar fi cerut să se înscrie mai întâi în PSD, dar aceasta ar fi refuzat, astfel că liderul social democrat a decis să o scoată de pe lista politică supusa validării în forul de conducere al PSD.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close