Antena 3 CNN Politică Raportul Comisiei prezidenţiale pentru agricultură va fi lansat luni

Raportul Comisiei prezidenţiale pentru agricultură va fi lansat luni

Raportul Comisiei prezidenţiale pentru agricultură va fi lansat luni
Sursa foto: Foto: Agerpres
30 Iun 2013   •   18:28
Comisia prezidenţială pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii în România îşi va lansa, luni, raportul, urmând ca documentul să fie pus în dezbatere publică, iar poi să devină strategie pentru domeniu până în 2030.
Prezentarea Raportului Comisiei prezidenţiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii în România va avea loc luni la ora 16:00 la Cotroceni, în prezenţa preşedintelui Băsescu, conform Mediafax.
Acesta a declarat, sâmbătă, că luni va fi lansat raportul Comisiei prezidenţiale pentru agricultură, legat de Strategia în domeniu până în 2030, şi că vrea să pregătească bine momentul, aşa că l-a rugat pe preşedintele Senatului să meargă în locul său duminică la Zagreb, la ceremonia care marchează intrarea Croaţiei în UE.
"Luni vom lansa raportul Comisiei prezidenţiale cu Strategia pentru agricultură până în anul 2030. Şi e o muncă de aprope trei ani a peste 20 de oameni dedicaţi agriculturii şi vreau să pregătesc bine acest moment, pentru că vom lăsa în dezbatere publică timp de 30 de zile, după care va deveni definitivă", a spus Băsescu.
În aprilie 2013, preşedintele Băsescu a reactivat Comisia prezidenţială pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii în România.
"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat luni, 22 aprilie a.c., Decizia privind reluarea activităţii Comisiei prezidenţiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii în România. Comisia urmează să finalizeze raportul privind politicile publice de dezvoltare a agriculturii până la data de 30 iunie 2013, când, potrivit, deciziei, îşi va înceta activitatea", se arăta într-un comunicat din aprilie al Administraţiei prezidenţiale.
Comisia a fost înfiinţată de către Traian Băsescu în iulie 2009, fiind condusă atunci de către Dacian Cioloş, în prezent comisar european pentru Agricultură.
Potrivit deciziei de la acea vreme, misiunea comisiei, din care făceau parte cadre didactice, reprezentanţi ai patronatelor şi sindicatelor din domeniu, ai staţiilor şi institutelor de cercetare, era elaborarerea a unei strategii în agricultură, similară celor elaborate de comisiile de la Cotroceni în domeniile educaţie sau sănătate.
 

×
Subiecte în articol: raport agricultura presedinte administratie
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close