Antena 3 CNN Politică Raportul final, în lucru la comisia Udrea. 12 contravenţii şi încălcarea legii răspunderii ministeriale

Raportul final, în lucru la comisia Udrea. 12 contravenţii şi încălcarea legii răspunderii ministeriale

Raportul final, în lucru la comisia Udrea. 12 contravenţii şi încălcarea legii răspunderii ministeriale
Sursa foto: Comisia Udrea
16 Sep 2009   •   11:30

Comisia parlamentară de anchetă a Ministerului Turismului se reunesc astăzi pentru a pune cap la cap conţinutul raportului final întocmit pe tema achiziţiilor de publicitate realizate de către Ministerul Turismului în timpul mandatului Elena Udrea. Pe fondul zvonurilor care circulau ieri pe holurile Parlamentului cu privire la un posibil şantaj şi presiuni ale PDL asupra reprezentanţilor PSD, parlamentarii comisiei trebuie să decidă astăzi dacă cele 12 contravenţii identificate în actele referitoare la achiziţiile realizate de instituţia condusă de Elena Udrea se încadrează juridic în zona penalului sau numai a amenzilor prevăzute de lege. Votul va fi dat însă tocmai săptămâna viitoare, susţine deputatul UDMR Peter Lakatos.

La acest raport final, va fi alipit, ca un punct distinct, şi solicitarea aprobată a preşedintelui Ludovic Orban privind demararea urmăririi penale în cazului ministrului Turismului pentru încălcarea Constituţiei şi a legii responsabilităţii ministeriale. În acest caz, Elenei Udrea i se impută faptul că nu a furnizat în termenul legal informaţiile solicitate de către comisie şi, că, mai mult, ar fi oferit informaţii eronate reprezentanţilor acestui for, o faptă încadrată penal şi sancţionată ca atare prin lege cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Potrivit constatărilor făcute de experţii comisiei, şi menţionate de surse din cadrul acestui for, fiecare dintre aceste contravenţii ar putea sili reprezentanţii ministerului să plătească o amendă între 7.000 de lei şi 100.000 de lei. Printre neregulile semnalate în expertize se numără şi o serie de diferenţe constatate între planul de achiziţii elaborat în martie de Ministerului Turismului şi cel din luna iunie stipulat la sumele prevăzute pentru capitolul publicitate, a recunoscut deputatul UDMR.

Membrii comisiei trebuie astăzi să pună cap la cap toate părţile elaborat de fiecare şi să le pună în concordonaţă şi cu conţinutul expertizelor de achiziţii, o muncă încă nefinalizată şi care s-ar putea prelungi până săptămâna viitoare, mai susţine Lakatos.

Astfel, comisia va amâna pentru marţea viitoare votul final şi remiterea raportului către conducerea Camerei Deputaţilor în condiţiile în care se mai aşteaptă încă şi o serie de date şi informaţii solicitate de la două canale de telviziune implicate în contractele de publicitte ale MT, respectiv Eurosport şi CNN.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close