Antena 3 CNN Politică Raportul Ministerului de Finanţe, retras de la comisie. Udrea: Era interpretabil, am cerut o clarificare (VIDEO)

Raportul Ministerului de Finanţe, retras de la comisie. Udrea: Era interpretabil, am cerut o clarificare (VIDEO)

Raportul Ministerului de Finanţe, retras de la comisie. Udrea: Era interpretabil, am cerut o clarificare (VIDEO)
Sursa foto: udrea
19 Aug 2009   •   21:13

Un nou scandal este pe cale să izbucnească la Ministerul Turismului, după ce, de dimineaţă, la Comisia Udrea a venit un raport al Finanţelor. Reprezentanţii ministerului, însă, l-au retras după câteva minute.

Jurnalul Naţional a scris despre un raport al Ministerului finanţelor care cataloga drept "fără bază legală" o serie de cheltuieli făcute la Turism, în special pentru contracte de publicitate. După o oră şi jumătate, poziţia ministerului a ajuns în sfârşit la Parlament, însă textul diferă radical faţă de cel publicat de Jurnalul Naţional.

"Cuprinderea în bugetul Ministerului Turismului a cheltuielilor aferente Programului anual de dezvoltare a produselor turistice şi Programului anual de marketing şi promovare are bază legală" se arăta în noul text.

Ministrul Turismului a ţinut să clarifice situaţia, spunând că este vorba despre o formulare care a fost interpretată greşit. Din acest motiv, Ministerul Turismului a cerut Finanţelor să reformuleze, pentru a fi mai explicit.

?În România nicio instituţie publică nu poate cheltui un singur leu fără avizul Ministerului Finanţelor, noi nu am făcut nicio cheltuială fără acest acord. Nu ştiu ce s-a întâmplat acolo. Noi ştim în mod clar că aşa se fac cheltuielile în acest minister. Faptul că Jurnalul Naţional a făcut această interpretare, ne-a făcut să cerem de la ei o clarificare? a spus Udrea la Antena 3.



Comisia de anchetă a continuat miercuri audierile. În schimb, şedinţa Biroului Permanent în care trebuia discutată soarta comisiei Udrea nu a mai avut loc, din lipsă de cvorum.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Udrea raport comisie scandal
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close