Antena 3 CNN Politică Războiul celor trei roze: Mitrea şi-a anunţat oficial intrarea în cursa pentru preşedinţia PSD

Războiul celor trei roze: Mitrea şi-a anunţat oficial intrarea în cursa pentru preşedinţia PSD

Războiul celor trei roze: Mitrea şi-a anunţat oficial intrarea în cursa pentru preşedinţia PSD
Sursa foto: Miron Mitrea
22 Ian 2010   •   11:19

Senatorul PSD Miron Mitrea şi-a anunţat, vineri, oficial candidatura la preşedinţia partidului, în condiţiile în care Cristian Diaconescu nu pare a dori să intre în acestă cursă. Mitrea a a explicat că nu este interesat de nici o altă funcţie, precum şefia Senatului. Mitrea a precizat că şi-ar dori să aibă în echipă pe Adrian Severin, Marian Sârbu, Cristian Diaconescu, chiar şi pe Sorin Oprescu, el menţionând despre primarul Capitalei că acesta a făcut o declaraţie publică în care vorbea despre revenirea în partid. Totuşi, Oprescu l-a contrazis imediat pe Mitrea, susţinând că nu are de gând să revină în PSD.

În ceea ce-l priveşte pe Adrian Năastase, senatorul PSD a precizat că are o relaţie bună cu preşedintele Consiliului Naţional dar că nu va face echipă cu acesta.

?Acum multă vreme Diaconescu m-a întrebat dacă îl voi susţine în cazul în care va candida pentru şefia PSD. Se pare că nu candidează aşa că o să candidez eu. Sigur că o sa candidez pentru funcţia de preşedinte. Am spus acest lucru tot timpul. Acum se pare că lumea este mai dispusă să asculte părerea mea. Nu am o altă pretenţie pentru o altă funcţie aşa cum a încercat Mircea Geoană să acrediteze că mi-aş dori şi funcţia de preşedinte al Senatului? a explicat Mitrea.

Mitrea a făcut anunţul candidaturii sale înaintea unei dezbateri organizate de ISD pe teme ideologice la care participă Ion Iliescu, Adrian Năstase, Cristian Diaconescu şi alţi social democraţi. Nu însă şi Mircea Geoană care a decis să nu dea curs invitaţiei Institutului care l-a criticat foarte dur într-un raport-analiză a activităţii PSD din ultimii ani. Preşedintele PSD se va deplasa însă mâine la Braşov pentru a lua pulsul orghanizaţiilor ardelene în cadrul unei întâlniri informale premergătoare Comitetului Executiv Naţional (CEXN) de luni, organizată de liderul PSD Braşov, Constantin Niţă.

Întâlnirea de la Braşov vine după ce, vinerea trecută, liderul PSD Mircea Geoană s-a întâlnit, la Slatina, cu preşedinţii de organizaţii şi de Consilii Judeţene din Oltenia, discuţiile privind viitoarele alegeri şi calea de urmat în PSD.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Miron Mitrea candidatura presedinte PSD
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close