Antena 3 CNN Politică Răzvan Murgeanu recunoaşte: a semnat un angajament cu Securitatea

Răzvan Murgeanu recunoaşte: a semnat un angajament cu Securitatea

Răzvan Murgeanu recunoaşte: a semnat un angajament cu Securitatea
29 Iul 2007   •   14:13

Viceprimarul Capitalei Răzvan Murgeanu a semnat un angajament cu securitatea pe vremea cînd era student. Chiar el a făcut mărturisirea, într-un interviu acordat BBC. Murgeanu le-a spus însă jurnaliştilor că nu a făcut poliţie politică. Viceprimarul Capitalei Răzvan Murgeanu mărturiseşte că în studenţie a semnat un angajament cu Securitatea, dar că nu a dat nici o notă informativă. Într-un interviu acordat BBC, Murgeanu povesteşte cum, în anul I de studenţie, a fost obligat să semneze acest angajament.

?Am fost cu un coleg de-al meu de grupă, să-mi cumpăr un casetofon de la un shop. Eu, neavând valută, el având, eu am cumpărat valută de la el - el era student străin - m-am dus acolo şi când am ieşit ne-au luat frumos, ne-au băgat într-o dubă şi m-am trezit la secţia 1 într-un beci. Am semnat chestia asta?.

Murgeanu povesteşte şi că a primit un nume de cod, pe care nu îl cunoaşte pentru că nu l-a folosit. Mai mult el susţine că a refuzat să dea informări şi că ofiţerul care îl avea în coordonare a propus scoaterea lui din reţeaua informativă. El mai povesteşte cum, din cauza acestui refuz, de-a lungul timpului, i-a fost blocată promovarea în funcţii. În legătură cu declaraţia privind colaborarea cu structurile fostei securităţi, pe care persoanele publice o dau pe proprie răspundere la instalarea in funcţie, Murgeanu spune că nu a făcut poliţie politică niciodată.

Antena 3

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close