Antena 3 CNN Politică Reacția lui Miron Cozma după ce Marian Munteanu a fost acuzat că ar fi turnat la Securitate

Reacția lui Miron Cozma după ce Marian Munteanu a fost acuzat că ar fi turnat la Securitate

Reacția lui Miron Cozma după ce Marian Munteanu a fost acuzat că ar fi turnat la Securitate
10 Iun 2016   •   15:12

După ce presa a publicat dosarul de la Securitate al lui Marian Munteanu, în care acesta a semnat note informative cu numele conspirativ „Ioan“ (între 28 martie 1988 şi 2 martie 1989), Miron Cozma se declară „dezamăgit”. „Am crezut în acest tânăr. Dar am aflat că terminase cu fosta Securitate şi începuse cu noua Securitate“, mărturiseşte el. Rugat să-i transmită un mesaj, el a răspuns sec: „În primul rând, „să-l ferească Dumnezeu să dea ochii cu mine“, scrie Adevărul.

Miron Cozma a mai povestit şi propria versiune asupra a ceea ce s-a întâmplat între 13 şi 15 iunie 1990, în Piaţa Universităţii, atunci când a avut loc cea mai violent dintre mineriade.

„Eu am venit cu minerii pe 14 iunie 1990, în Piaţă. Pe 13 iunie, minerii din Valea Jiului nu au fost la Bucureşti, pentru că cei de la Regionala CFR Craiova au decuplat curentul şi nu am putut să trecem cu trenul. Pe 14 iunie, când am ajuns eu în Piaţa Universităţii, nu mai era nimeni. Despre ce bătăi vorbiţi? Păi minerii nu erau pe 13 în Bucureşti“. Apoi, fostul lider al minerilor spune că a avut parte de o surpriză de proporţii odată ajuns în Capitală.   

 

×
Subiecte în articol: Miron Cozma marian munteanu Securitate
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close