Antena 3 CNN Politică Prima reacție a Guvernului la decizia CCR privind obligativitatea purtării măștilor de protecție

Prima reacție a Guvernului la decizia CCR privind obligativitatea purtării măștilor de protecție

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, a transmis marţi că deciziile CCR nu se pot pune în discuție.

Prima reacție a Guvernului la decizia CCR privind obligativitatea purtării măștilor de protecție
Sursa foto: pexels
de Silvia Preda    |    15 Feb 2022   •   19:13

Dan Cărbunaru a declarat că Guvernul așteaptă motivarea deciziei CCR care stabilește că instituirea obligativității purtării măștii de protecție în spațiul public a fost neconstituțională.

"Deciziile CCR nu se pot pune în discutie, dar așteptăm motivarea și de îndată Guvernul va lua o decizie în conformitate", declară purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Vă amintim că judecătorii Curții Constituționale a României (CCR) au stabilit, marți, că instituirea obligativității purtării măștii de protecție în spațiul public a fost neconstituțională.

CCR a luat această decizie după ce a constatat că Guvernul Orban nu a cerut avizul Consiliului Legislativ pentru ordonanța prin care s-a stabilit instaurarea obligativității purtării măștii de protecție, potrivit articolului 79. Astfel că întreaga ordonanță este neconstituțională.

Ministrul Sănătăţii anunţă ieşirea României din pandemie: "Cred că până la sărbătorile de Paște vom avea o viață aproximativ normală"

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat că în perioada următoare se vor ridica o parte din restricții. Acesta a preconizat că, până la Paște, ar putea să fie ridicate toate interdicțiile adoptate de autorități în timpul pandemiei de coronavirus.

"Nu-mi place să fac astfel de predicții, dar cred că până la sărbătorile de Paște vom avea o viață aproximativ normală, ca să spun aşa, poate cu anumite recomandări legate de utilizarea măștii în interior, în spaţiile aglomerate mai ales", a declarat Alexandru Rafila.

×
Subiecte în articol: guvern mască protecţie Dan Cărbunaru
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close