Antena 3 CNN Coronavirus Ministrul Sănătăţii anunţă ieşirea României din pandemie: "Cred că până la sărbătorile de Paște vom avea o viață aproximativ normală"

Ministrul Sănătăţii anunţă ieşirea României din pandemie: "Cred că până la sărbătorile de Paște vom avea o viață aproximativ normală"

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat că în perioada următoare se vor ridica o parte din restricții. Acesta a preconizat că, până la Paște, ar putea să fie ridicate toate interdicțiile adoptate de autorități în timpul pandemiei de coronavirus.

Ministrul Sănătăţii anunţă ieşirea României din pandemie: "Cred că până la sărbătorile de Paște vom avea o viață aproximativ normală"
de Silvia Preda    |    15 Feb 2022   •   17:36

"Nu-mi place să fac astfel de predicții, dar cred că până la sărbătorile de Paște vom avea o viață aproximativ normală, ca să spun aşa, poate cu anumite recomandări legate de utilizarea măștii în interior, în spaţiile aglomerate mai ales", a declarat Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii a declarat luni că nu există momentan motiv pentru a se renunţa la izolarea persoanelor care sunt infectate cu noul coronavirus şi au simptome.

"Trebuie să stea în izolare. Şi dacă este bolnav de gripă, este bine să stea în izolare. (...) Discutăm de două lucruri diferite: una este gravitatea bolii, gravitatea evoluţiei şi altceva este izolare.

La orice fel de viroză, este bine să stai câteva zile în izolare, încât să nu îţi îmbolnăveşti colegii, familia şi aşa mai departe. Nu avem de ce să renunţăm la izolarea persoanelor care sunt infectate şi au simptome", a explicat ministrul Sănătăţii.

Organizația Mondială a Sănătății avertizează: Un nou val Omicron ameninţă estul Europei

Un nou val de infecții Omicron se îndreaptă spre Estul Europei, avertizează Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Organizația Mondială a Sănătății îndeamnă autoritățile să grăbească vaccinarea. În ultimele două săptămâni, cazurile de COVID-19 au crescut mai mult de două ori în Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Rusia și Ucraina, a declarat directorul regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge.

Bilanț COVID-19 din 15 februarie 2022, în România. Peste 20 mii de cazuri noi

Bilanţ COVID-19 din 15 februarie 2022, în România. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 21.885 noi cazuri.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close