Antena 3 CNN Coronavirus Organizația Mondială a Sănătății avertizează: Un nou val Omicron ameninţă estul Europei

Organizația Mondială a Sănătății avertizează: Un nou val Omicron ameninţă estul Europei

Un nou val de infecții Omicron se îndreaptă spre Estul Europei, avertizează Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Organizația Mondială a Sănătății avertizează: Un nou val Omicron ameninţă estul Europei
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    15 Feb 2022   •   16:38

Organizația Mondială a Sănătății îndeamnă autoritățile să grăbească vaccinarea. În ultimele două săptămâni, cazurile de COVID-19 au crescut mai mult de două ori în Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Rusia și Ucraina, a declarat directorul regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge.

OMS a subliniat necesitatea continuă a unor măsuri precum testarea rapidă și purtarea măștii

"În fața valului Omicron și cu Delta încă circulând pe scară largă în Est, această situație este îngrijorătoare și nu este momentul să renunțăm la măsurile despre care știm că funcționează în reducerea răspândirii COVID-19", a declarat Kluge.

Bilanț COVID-19 din 15 februarie 2022, în România. Peste 20 mii de cazuri noi

Bilanţ COVID-19 din 15 februarie 2022, în România. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 21.885 noi cazuri.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 21.885 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 9.816 mai mult decât în ziua anterioară.

2.686 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În total, până marţi, 15 februarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.596.269 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 93.218 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Alexandru Rafila: "În curând, vaccinarea împotriva Covid se va face doar la medicii de familie"

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat luni că sunt discuții privitoare la faptul că vaccinarea împotriva Covid se va face în viitor doar la medicii de familie.

"Pe măsură ce se închid centrele, trebuie să avem o alternativă unde oamenii să se poată vaccina", a declarat ministrul Sănătăţii.

Întrebat dacă sunt discuții că în viitor vaccinarea împotriva Covid să se facă doar la medicii de familie, ministrul Sănătății a spus: "Da, există astfel de discuții".

×
Subiecte în articol: omicron coronavirus hans kluge
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close