Antena 3 CNN Politică Regele Mihai I: Ne facem de râsul lumii

Regele Mihai I: Ne facem de râsul lumii

Regele Mihai I: Ne facem de râsul lumii
13 Mai 2007   •   14:33

Regele Mihai I şi-a exprimat îngrijorarea, într-un interviu televizat difuzat duminică, faţă de criza politică din România şi a apreciat situaţia ca fiind ?o ţigănie? care face ţara ?de râsul lumii?. ?Mă îngrijorează foarte mult situaţia. Eu văd anumite lucruri: înainte de intrarea noastră în Uniunea Europeană, nu că ar fi fost lucrurile prea bune, dar cel puţin era linişte. Cum am aderat, a început lumea să facă fel de fel de lucruri?, a spus fostul suveran.

Regele Mihai I a subliniat că oamenii politici trebuie să ţină la reputaţia ţării, arătând că actuala situaţie ar putea umbri reuşitele de până la aderare. ?Trebuie să existe o cinste în sufletul oamenilor. Ce-o să creadă cei din afară??, s-a întrebat Regele Mihai I. Potrivit acestuia, deşi s-a întâlnit, pe parcursul anilor, cu importanţi politicieni români, miniştri sau chiar cu fostul şef de stat Emil Constantinescu ori cu Traian Băsescu, a încercat să le dea sfaturi legate de politica României.

Pe 10 mai, de Ziua Regalităţii, fostul suveran a făcut un apel la adoptarea în România a unei Constituţii europene. ?Acum, la început de drum instituţional european şi atlantic, naţiunea română are de îndeplinit un pas istoric. Acest pas nu este unul politic, ci unul identitar şi statal, care angajează viitorul ţării. În deplin respect pentru tradiţiile noastre şi pentru democraţie, România are nevoie să-şi dăruiască o Constituţie europeană care să dea un rol limpede, neechivoc şi complementar instituţiilor statului'?, a spus Regele Mihai I.

Rompres

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close