Antena 3 CNN Politică Remus Cernea vrea să ELIMINE RELIGIA din programa şcolară obligatorie

Remus Cernea vrea să ELIMINE RELIGIA din programa şcolară obligatorie

Remus Cernea vrea să ELIMINE RELIGIA din programa şcolară obligatorie
Sursa foto: Foto: Agerpres
de G.S.    |    15 Feb 2014   •   15:36
Deputatul Remus Cernea riscă să supere din nou biserica ortodoxă română.Vrea să elimine religia din programa şcolară obligatiorie. 
 
Locul ei ar urma să fie luat de materia denumită "etica". Aceasta ar urma sa fie predată de absolvenţi de facultăţi socio-umane şi nu de preoţi, ca acum. Religia ar deveni astfel facultativă.
 
Deputatul Remus Cernea propune ca etica să fie predată încă din clasa întâi. Elevii vor învăţa,în funcţie de vârstă, despre doctrinele si valorile morale. 
 
Religia nu ar mai fi materie obligatoie şi ar fi înlocuită de etică, iar calificativele primite de elevi în timpul orelor nu vor mai conta la media generală. 
 
Iniţiativa deputatului independent va fi depusă în parlament săptămâna viitoare. Nu este pentru prima oară când Remus Cernea ar intra în conflict cu biserica ortodoxă. A făcut-o când a cerut  o altă sursă de finanţare a cultelor decât cea de la bugetul de stat. Cel mai tare a fost însă criticat atunci când a anunţat că va depune la parlament o iniţiativă prin care solicită legalizarea căsătoriilor între homosexuali.
 

×

Philip Morris susține inovația

Care sunt cele 9 priorități strategice ale României în 2023 | Soluții pentru o economie profitabilă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close