Antena 3 CNN Politică Remus Şpan, urmărit penal pentru complicitate la trafic de influenţă, în dosarul lui Silaghi

Remus Şpan, urmărit penal pentru complicitate la trafic de influenţă, în dosarul lui Silaghi

Remus Şpan, urmărit penal pentru complicitate la trafic de influenţă, în dosarul lui Silaghi
Sursa foto: Foto: INTACT Images
de S.T.    |    05 Sep 2013   •   20:31

Remus Şpan este urmărit penal pentru complicitate la trafic de influenţă, fiind acuzat că l-ar fi ajutat pe Ovidiu Silaghi să pretindă şi să primească 200.000 de euro şi servicii de la Nelu Iordache, pentru a sprijini interesele firmei Romstrade în contractul cu CNADNR.
   
Potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în perioada mai - noiembrie 2012, în mod repetat, Remus Şpan l-a ajutat pe Ovidiu Ioan Silaghi, atunci ministru al Transporturilor, să pretindă şi să primească bani şi foloase necuvenite de la administratorul firmei Romstrade SRL, Nelu Iordache.
   
Anchetatorii au stabilit că Remus Şpan ar fi intermediat întâlniri între cumpărătorul de influenţă Nelu Iordache şi ministrul Ovidiu Silaghi, "cunoscând problemele pe care le întâmpina SC Romstrade SRL în derularea contractelor cu CNADNR SA (întrucât anterior îşi desfăşurase activitatea în cadrul grupului de firme controlat de Iordache Nelu)", notează Mediafax.
   
Procurorii îl mai acuză pe Remus Şpan că ar fi intermediat primirea de către Silaghi de la Nelu Iordache a sumei de 200.000 de euro şi a "foloaselor necuvenite constând în efectuarea unor curse aeriene între Satu Mare şi oraşe din Europa pentru susţinerea campaniei electorale a unei persoane apropiate ministrului, în condiţiile în care învinuitul cunoştea că societatea Romstrade SRL înregistra pierderi pe care nu avea posibilitatea să le suporte, precum şi problemele reale ale SC Romstrade SRL în derularea contractelor, probleme care îndreptăţeau CNADNR SA să dispună anumite  măsuri de reziliere a unor contracte".
   
De asemenea, Remus Şpan l-ar fi convins pe Iordache Nelu că ministrul Ovidiu Silaghi este dispus să îl susţină şi să influenţeze deciziile conducerii CNADNR pentru a sprijini interesele firmei Romstrade.
   
Remus Şpan a fost joi la DNA pentru a-i fi aduse la cunoştinţă acuzaţiile în dosarul în care DNA a cerut Camerei Deputaţilor aviz de începere a urmăririi penale a lui Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenţă, faptă din perioada în care a fost ministru al Transporturilor şi prin care l-ar fi favorizat pe Nelu Iordache.
   
Potrivit unor surse judiciare, Remus Şpan va reveni la DNA la jumătatea lunii septembrie, pentru a da o declaraţie în acest caz, joi fiindu-i doar înmânată o copie a documentului prin care s-a început urmărirea penală.
   

În 19 august, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale faţă de Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenţă.
   
La începutul lunii septembrie, liberalul Ovidiu Silaghi a demisionat din calitatea de deputat.
   
Ovidiu Silaghi a fost ministru al Transporturilor din mai până în decembrie 2012.

×
Subiecte în articol: DNA Nelu Iordache Ovidiu Silaghi

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close