Antena 3 CNN Politică Retragerea din Irak se discută în august

Retragerea din Irak se discută în august

Retragerea din Irak se discută în august
17 Mai 2007   •   22:13

Ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, a declarat că situaţia trupelor româneşti din Irak se va discuta în luna august, la reuniunea de la Londra a miniştrilor Apărării din cadrul coaliţiei antiteroriste. ?O să avem câteva contacte prin luna august la întâlnirea cu aliaţii noştri, care participă cu trupe în Irak?. Demnitarul a precizat că România nu şi-a pus niciun moment problema dezangajării din Irak, deşi PNL a dus o campanie susţinută cu privire la retragerea trupelor.

Ministrul Apărării a explicat că în zona unde sunt dislocaţi militarii români, controlul a fost preluat de militarii irakieni, de aceea un batalion românesc a venit în ţară şi nu va mai fi înlocuit, iar Brigada de Infanterie de la Talil trebuie înlocuită cu trupe speciale, care să asigure securitatea în zonă.

?Ne gândim foarte serios să preluăm o regiune irakiană de dezvoltare, unde să asigurăm stabilitatea şi securitate, dar şi refacerea şi reconstrucţia economică. În luna august, la Londra, la reuniunea miniştrilor apărării din coaliţie, se va stabili necesarul de trupe pentru anul viitor şi vom încerca să convenim cu aliaţii un eventual calendar?, a menţionat Teodor Meleşcanu.

Rompres

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close