Antena 3 Politică Oficial român, reuniune la nivel înalt cu reprezentanții BERD pentru programarea și implementarea PNRR

Oficial român, reuniune la nivel înalt cu reprezentanții BERD pentru programarea și implementarea PNRR

de Mia Lungu    |    17 Mai 2021   •   19:32
Oficial român, reuniune la nivel înalt cu reprezentanții BERD pentru programarea și implementarea PNRR BERD

Secretarul de stat Marius Vasiliu a avut, luni, o reuniune la nivel înalt, organizată în format videoconferință, cu Pierre Heilbronn, vicepreședintele Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

În cadrul reuniunii, ce a vizat dezvoltarea și implementarea priorităților strategice finanțate cu fonduri europene, au fost discutate principalele oportunități de colaborare dintre Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în perspectiva derulării noilor programe operaționale finanțate prin Politica de Coeziune 2021-2027, potrivit unui comunicat al ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Cei doi oficiali au vorbit, totodată, despre implicarea reprezentanților băncii în dezvoltarea administrației și în creșterea absorbției fondurilor europene, precum și despre instrumentele propuse de BERD în ceea ce privește implementarea Planului Național de Relansare și Reziliență (PNRR) pregătit de România.

"Continuarea colaborării cu partenerii noștri de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare este esențială în perioada următoare, mai ales în perspectiva oportunităților de finanțare consistente propuse de Comisia Europeană.

Sunt extrem de importante ambele componente ale acestei colaborări, atât cea de sprijin pentru cofinanțarea proiectelor majore, care se derulează prin fonduri structurale, cât și cea de asistență pentru absorbția fondurilor nerambursabile, dar luând în considerare, bineînțeles, și PNRR.", a declarat Marius Vasiliu."

Din partea BERD, la reuniune au mai participat: Charlotte Ruhe – director general, Mark Davis – director, Venera Vlad – director asociat, Renato Giacon, consilier principal, precum și Lucian Isar, reprezentantul României la BERD.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene va continua dialogul cu instituțiile financiare internaționale, astfel încât să poată promova soluții viabile pentru susținerea  reformelor vizate și să mizeze pe o abordare strategică a utilizării fondurilor nerambursabile în România.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close