Antena 3 CNN Politică Revoltă la Finanţe, dineu la Ateneu: Miniştrii PDL, la lansarea platformei lui Baconschi (VIDEO)

Revoltă la Finanţe, dineu la Ateneu: Miniştrii PDL, la lansarea platformei lui Baconschi (VIDEO)

Revoltă la Finanţe, dineu la Ateneu: Miniştrii PDL, la lansarea platformei lui Baconschi (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Antena 3
13 Oct 2010   •   20:29

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, proaspăt înscris în PDL, şi-a lansat, miercuri seară, proiectul politic numit Fundaţia Creştin-Democrată. Evenimentul a avut loc la Ateneul Român, în prezenţa mai multor oficiali, printre care miniştri şi parlamentari ai PDL. Totodată, preşedintele Traian Băsescu a fost aşteptat să ajungă la Ateneu, însă şeful statului nu a mai ajuns la eveniment. În tot acest timp, angajaţii Ministerului de Finanţe continuau protestul pe holurile instituţiei şi cereau demisia ministrului Gheorghe Ialomiţianu.

Proiectul lansat de Baconschi este, potrivit acestuia, un organism menit "să dezvolte instituţional şi din punct de vedere doctrinar un mare partid de centru-dreapta". Ministrul a anunţat lansarea acestuia încă din vară.

La finalul lunii septembrie, Teodor Baconschi a anunţat că s-a înscris în PDL, "fiindcă acest partid are nevoie de voci noi, de oameni capabili să fie purtătorii de mesaj ai României europene". Ulterior, numele acestuia a fost avansat de preşedintele Traian Băsescu drept unul dintre posibilii succesori ai acestuia la Palatul Cotroceni.

Udrea, Videanu şi Blaga, prezenţi la eveniment

Printre liderii PDL care şi-au făcut apariţia la evenimentul organizat la Ateneu se numără Elena Udrea, Adriean Videanu, Vasile Blaga, Roberta Anastase, precum şi parlamentarii Mircea Toader, Sulfina Barbu şi Valeriu Stoica.

În timpul desfăşurării acestui eveniment, angajaţii Ministerului de Finanţe protestau încă pe holurile instituţiei. Aceştia sunt nemulţumiţi de tăierea veniturilor şi cer demisia ministrului Gheorghe Ialomiţianu.

Întrebată cum comentează manifestaţia de la Finanţe, ministrul Elena Udrea a declarat că nu ştie ce se întâmplă acolo. Protestul spontan se desfăşoară, însă, de peste şase ore.

La rândul său, secretarul general al PDL şi fost ministru al Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a declarat că "fiecare ministru trebuie să-şi rezolve problemele".

 

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close