Antena 3 CNN Politică Roberta Anastase va cere suspendarea activităţii comisiei de anchetă în cazul Udrea (VIDEO)

Roberta Anastase va cere suspendarea activităţii comisiei de anchetă în cazul Udrea (VIDEO)

Roberta Anastase va cere suspendarea activităţii comisiei de anchetă în cazul Udrea (VIDEO)
17 Aug 2009   •   16:41

Preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat luni că va cere Biroului Permanent ca activitatea comisiei de anchetă a Elenei Udrea să fie suspendată. Comisia Juridică din Camera Deputaţilor va fi sesizată în legătură cu activitatea comisiei de anchetă, în urma apariţiei în presă a unei înregistrări care redă discuţiile neoficiale dintre membrii comisiei de anchetă.

Roberta Anastase consideră că aceste înregistrări au aruncat o lumină negativă asupra Parlamentului şi a democraţiei din România. Ea crede că o soluţie pentru salvarea imaginii Parlamentului român ar fi ca cei care fac parte din comisie să îşi dea demisia din forul legislativ.

Anastase a spus că va cere suspendarea activităţii comisiei de anchetă la cererea grupului parlamentar PDL.

?Această discuţie nu poate fi tranşată decât în plenul Camerei Deputaţilor? a declarat Anastase, care a menţionat faptul că obiectivele comisiei s-au schimbat de la momentul în care a fost votată formarea ei în Camera Deputaţilor, transformându-se în ?instrumentarea unui dosar penal pentru Elena Udrea?.

În replică, preşedintele comisiei de anchetă, Ludovic Orban, a declarat că nu este surprins de atitudinea PDL care a încercat încă de la început să se opună anchetării Ministrului Turismului. El a precizat că activitatea comisiei va fi suspendată numai în momentul în care forurile abilitate de lege vor hotărî acest lucru.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Udrea Anastase
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close