Antena 3 CNN Politică Romeo Raicu a demisionat din Parlament

Romeo Raicu a demisionat din Parlament

Romeo Raicu a demisionat din Parlament
22 Mai 2007   •   09:21

Deputatul PD Romeo Raicu a demisionat din Parlament. Raicu a declarat pentru Antena 3 că gestul său este unul de onoare şi de responsabilitate politică. România are nevoie de un Parlament care să se bucure de încrederea poporului, ori rezultatul referendumului arată clar care este opţiunea românilor. ?Gestul meu ar trebui să fie urmat de toţi cei 322 de parlamentari ,care trebuie să înţeleagă că 74% înseamnă extrem de mult?, a declarat deputatul democrat. Romeo Raicu a infirmat zvonurile potrivit cărora s-ar pregăti pentru o funcţie la Cotroceni. Demisia lui Raicu vine ca urmare a rezultatelor de la referendum, unde preşedintele Traian Băsescu a strâns un vot consistent în favoarea sa. Nu mai târziu de ieri, Emil Boc declara că PD nu exclude o alianţă cu PSD, un partid măcinat în ultimele zile de demisii şi autosuspendări.

Romeo Raicu a făcut apel la responsabilizarea întregii clase politice. Liderii partidelor politice trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru deriva în care este România în acest moment, a mai spus el. Democratul a amintit momentul 1989, declarând că gestul său de acum este în perfectă concordanţă cu ce a făcut la revoluţie. ?Sunt unul dintre liderii baricadei din decembrie 1989, iar ceea ce am făcut azi e un gest de onoare pentru că pe mine, în politică, mereu m-a ghidat onoarea şi responsabilitatea politică?.

Reacţii:
Romeo Raicu demisionează din parlament pentru că a fost chemat consilier la Cotroceni - a declarat marţi deputatul PRM Olguţa Vasilescu.
La rândul său, social-democratul Valeriu Zgonea face glume pe seama demisiei lui Romeo Raicu şi spune că acesta se întoarce la popor, pe care şi aşa nu l-a văzut în cei doi ani şi jumătate de mandat.

Antena 3

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close