Antena 3 CNN Politică S-a înfiinţat Alianţa de Centru-Stânga, PSD-UNPR

S-a înfiinţat Alianţa de Centru-Stânga, PSD-UNPR

S-a înfiinţat Alianţa de Centru-Stânga, PSD-UNPR
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    13 Iul 2012   •   19:00

UNPR a încheiat o alianţă de centru-stanga (ACS) cu PSD, prin care se doreşte coagularea forţelor politice şi un sprijin politic reciproc la alegerile din toamnă, a anunţat, vineri, vicepreşedintele UNPR, Eugen Nicolicea.

"Alianţa de Centru-Stânga, prescurtat ACS, între PSD şi UNPR, a depus actele de constituire la Tribunalul Bucureşti şi reprezintă coagularea forţelor de centru-stânga", a spus Nicolicea, potrivit Mediafax.

El a arătat că alianţa dintre social-democraţi şi UNPR este una "politică" şi nu una electorală, acesta fiind motivul înregistrării la Tribunal şi nu la Biroul Electoral Central.

"Alianţa electorală se încheie de obicei pe perioada alegerilor şi se încheie după alegeri, în timp ce alianţa noastră are un alt scop, mai larg, şi anume promovarea intereselor de centru-stânga şi coagularea acestor forţe", a mai spus Nicolicea.

Liderul UNPR a mai menţionat că Alianţa de Centru-Stânga cuprinde, ca şi prioritate, şi câştigarea alegerilor din toamnă.

"Conform protocolului, vom avea un sprijin reciproc între cele două partide, respectiv PSD şi UNPR", a mai spus Eugen Nicolicea, adăugând că participarea alături de USL este deocamdată "imposibilă", în sensul unei participări pe liste comune, pentru că alianţa este încheiată doar cu PSD, iar PSD are o alianţă mai amplă cu PNL şi PC.

"PSD participă la alegeri pe listele USL", a încheiat Nicolicea.





×
Subiecte în articol: Eugen Nicolicea
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close