Antena 3 CNN Politică Scenariu-surpriză lansat de Cristoiu: Cîțu, vicepremier în guvernul lui Cioloș

Scenariu-surpriză lansat de Cristoiu: Cîțu, vicepremier în guvernul lui Cioloș

Premierul desemnat Dacian Cioloş a spus într-o şedinţă internă USR că sunt semne de împăcare cu PNL. Planul secret al lui Cioloş ar fi să cedeze din ministerele USR către PNL, pentru a-i convinge pe liberali să vină la guvernare. Maestrul Ion Cristoiu susține că o cale spre împăcare ar fi desemnarea lui Florin Cîțu ca vicepremier.

Scenariu-surpriză lansat de Cristoiu: Cîțu, vicepremier în guvernul lui Cioloș
Sursa foto: Ion Cristoiu
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Oct 2021   •   17:37

"În momentul în care l-ai pus pe Dacian Cioloș premier, USR PLUS trebuie să dea ministerele importante. (...) Și se face o coaliție, PNL-USR PLUS-UDMR. PNL zice: 'luați voi funcția de premier care e cea mai importantă. Noi luăm funcția de vicepremier, care poate să fie chiar Florin Cîțu, și ministerele alea. Și mai luăm și Camera Deputaților.' Și se va reface coaliția cu premier Dacian Cioloș. Ce părere aveți? PNL nu pierde nimic.", spune Ion Cristoiu.

"Nimeni n-a crezut că Klaus Iohannis a renunțat la pupilul Florin Cîțu. Și culmea nimeni nu crede c-a renunțat, nici după desemnarea lui Dacian Cioloș.", a scris Ion Cristoiu pe blogul său.

"Poate Klaus Iohannis să convingă PNL-Cîțu să intre într-un guvern condus de Dacian Cioloș? Unii spun că da. Alții că nu.

Eu spun că n-are importanță dacă poate sau nu. Întreg electoratul, nu doar cel de Dreapta, e convins că președintele poate influența PNL. Klaus Iohannis e condamnat să poată influența PNL. Dacă n-o va face (fie că nu poate, fie că nu vrea) principala victimă a eșecului lui Dacian Cioloș va fi Președintele.

Cât despre Dacian Cioloș va cîștiga indiferent că va face sau nu guvern. Pentru că practic a cîștigat deja asumîndu-și sarcina de a face un guvern, în condițiile în care nimeni nu vrea să guverneze." a mai scris acesta.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close