Antena 3 CNN Politică Sebastian Burduja, despre candidatura la Primăria Capitalei: "Eu am venit cu o misiune pentru oraş. Am propus cinci soluții pentru termoficarea Bucureștiului"

Sebastian Burduja, despre candidatura la Primăria Capitalei: "Eu am venit cu o misiune pentru oraş. Am propus cinci soluții pentru termoficarea Bucureștiului"

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, şi-a reafirmat ferm intenția de a candida la Primăria Municipiului București (PMB), dacă va fi susținut de PNL. Acesta a explicat, la Antena 3 CNN, care este pentru el miza acestei competiții.

de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Mar 2024   •   19:58

Este confuzie în coaliţia de guvernare PNL-PSD care nici până în acest moment nu a ajuns la consens nici în ceea ce privește o candidatura comună, dar nici dacă fiecare partid politic ar trebui să se prezinte în alegeri cu propriul candidat.

Între timp, din culisele negocierilor PNL -PSD, variantele de nume testate pentru alegerile la Primăria Capitalei sunt managerul Spitalului Universitar, medicul Cătălin Cîrstoiu, și arhitectul Tiberiu Florescu care sunt testați în sondaje pentru o posibilă candidatură, alături de fostul primar Gabriela Firea și de ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

"Bucureștiul are nevoie de o schimbare"

Întrebat dacă mai este luat în considerare pentru acesta cursă, Sebastian Burduja a spus: 

"Foarte franc. N-am avut o asemenea discuție cu niciun coleg. Sunt președintele filialei București a Partidului Național Liberal și în această calitate, mi-am asumat bătălia pentru Capitală, inclusiv foarte dificila poziție de primar general, pentru că eu sunt convins că Bucureștiul are nevoie de o schimbare. 

Pentru mine, această discuție n-ar trebui să fie nicio clipă despre candidați sau ar trebui să fie în primul rând despre viziunea pe care o avem pentru București.

Nu se vorbește despre proiecte, nu se vorbește despre problemele bucureștenilor, nu se vorbește despre faptul că nu avem buget la Capitală și este trecut de mijlocul lunii martie, iar bucureștenii riscă să rămână fără transport public, apă caldă și termoficare. Eu am venit cu o misiune pentru oraş", a spus Sebastian Burduja la Antena 3 CNN.

"N-am vânat niciodată funcții. Miza este cum schimbăm în bine viața bucureștenilor"

Întrebat apoi dacă a primit vreo solicitare, telefon , mesaj ca să renunțe la cursa pentru Primăria Capitalei aşa cum a declarat că a pățit Cristian Popescu Piedone, Sebastian Burduja a spus: 

"Categoric n-am avut o asemenea discuție, dar, repet, miza nu este o funcție. Cu siguranță nu e o miză pentru mine. N-am vânat niciodată funcții. Am spus doar că sunt dispus să-mi asum o asemenea bătălie. Miza este cum schimbăm în bine viața bucureștenilor.

Insist asupra acestei idei pentru că nimeni nu vrea să vorbească despre asta, deși eu cred că sunt singurul candidat posibil sau oricum actor în arena publică, acum 4 săptămâni, spre 5 săptămâni, am propus cinci soluții pentru termoficarea Bucureștiului.

N-am văzut nici o reacție nici de la actualul primar general,  Nicușor Dan, nici de la ceilalți jucători. Domnule, sunt bune, sunt rele. Eu am pregătit candidatura de un an de zile", a spus Sebastian Burduja la Antena 3 CNN.  

Material susţinut de PNL

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close