Antena 3 Politică Semnal de alarmă tras de umaniști: Au dispărut distribuitorii și furnizorii de gaz români

Semnal de alarmă tras de umaniști: Au dispărut distribuitorii și furnizorii de gaz români

07 Ian 2022   •   14:05
Semnal de alarmă tras de umaniști: Au dispărut distribuitorii și furnizorii de gaz români
Sursa foto: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO

Un număr semnificativ de firme românești, furnizori și distribuitori de gaze naturale, a dispărut de pe piață în ultimele luni. 

Într-un astfel de context, în care concurența scade, nu ne putem aștepta la scăderi de prețuri, avertizează Ramona Ioana Bruynseels, vicepreședinte PUSL. 

"Din aproximativ 80 de firme au mai rămas 20. Dacă intri pe Comparatorul de preţ al ANRE, primele 10 oferte sunt ale unor firme multinaţionale. Nu mă voi lega aici de multinaționale, ele au meritele și hibele lor. Cert este că nici o țară nu se poate dezvolta fără investitori. 

În același timp însă, investitorii trebuie să respecte țările în care operează, ceea ce la noi trebuie reevaluat", afirmă Ramona Ioana Bruynseels. 

Liderul umanist spune că situația actuală arată lipsa de preocupare a guvernelor pentru firmele românești și, mai mult, lipsa de viziune și înțelegere ale propriilor politici publice.

"Guvernele României nu au avut grijă deloc de firmele românești ci, dimpotrivă le-au dat în cap, ceea ce arată lipsa acestora de viziune și chiar de patriotism. 

Efectele unei politici publice prost gândite și structurate pot fi devastatoare. Liberalizarea prețurilor pe piața de energie este un exemplu de astfel de politică", conchide Ramona Ioana Bruynseels. 
 

×
Subiecte în articol: Ramona Ioana Bruynseels gaze
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close