Antena 3 CNN Politică Senat. Întâlnire Văcăroiu ? Tăriceanu

Senat. Întâlnire Văcăroiu ? Tăriceanu

Senat. Întâlnire Văcăroiu ? Tăriceanu
08 Mai 2007   •   16:38

Preşedintele interimar Nicolae Văcăroiu a discutat marţi cu premierul Tăriceanu, cu preşedinţii celor două camere, precum şi cu ministrul Apărării şi cel al Afacerilor Externe. La întâlnire a participat şi preşedintele Comisiei de apărare din Senat, social-democratul Cristian Diaconescu. La ieşirea de la discuţii, Tăriceanu a declarat că s-a avut în vedere o serie de subiecte care ţin de agenda comună: legea privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), votul uninominal, pachetul legilor siguranţei naţionale şi referendumul din 19 mai.

?Am discutat despre paşii care trebuie făcuţi pentru a ne duce la îndeplinire angajamentul pe capitolul lupta împotriva corupţiei şi mi s-a garantat că mâine, în Senat, va avea loc votul final pe legea ANI?, a spus şeful Executivului, precizând că le-a dat voie tuturor miniştrilor care sunt şi senatori să participe la vot. Primul-ministru a adăugat că a discutat cu preşedintele interimar şi despre proiectul de lege privind votul uninominal.

?L-am rugat pe preşedinte să facă demersurile pe lângă partidele politice pentru a demara negocierile şi pentru a conveni o formă care să poată fi aprobată de Parlament?, a spus premierul Tăriceanu. Totodată, şeful Executivului a precizat că a vorbit cu Nicolae Văcăroiu şi despre şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) de săptămâna viitoare, în care urmează să se dea avizul pe pachetul legilor siguranţei naţionale, însă despre conţinutul pachetului legislativ au vorbit doar ?puţin?.

Primul-ministru a spus, întrebat de ziarişti, că discuţiile cu preşedintele interimar nu au vizat numirea unui nou director la Serviciul de Informaţii Externe. ?Nu intră în competenţa mea să fac astfel de propuneri?, a precizat premierul Tăriceanu.

Rompres

×
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close