Antena 3 CNN Politică Senatorii Diaconu, Ichim şi Cinteză, suspectaţi de ANI că au primit derogări ilegale pentru funcţii publice

Senatorii Diaconu, Ichim şi Cinteză, suspectaţi de ANI că au primit derogări ilegale pentru funcţii publice

Senatorii Diaconu, Ichim şi Cinteză, suspectaţi de ANI că au primit derogări ilegale pentru funcţii publice
Sursa foto: Mircea Diaconu
15 Apr 2010   •   12:53

Trei senatori au intrat în vizorul Agenţia Naţională de Integritate (ANI) pentru incompatibilitate de funcţii, deşi toţi parlamentarii în cauză au primit derogări din partea comisiei juridice care le permit să ocupe şi alte funcţii de conducere în instituţii publice, altele decât cel în care au fost mandatţi prin vot de către electorat. Numărul parlamentarilor al cărui regim de compatibilitate va fi verificat de ANI este însă mult mai mare, aproximativ 10 senatori, susţin surse din cadrul acestei instituţii.
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) s-a autosesizat din presă în acest caz, primii pe lista celor verificaţi în acest dosar fiind liberalii Mircea Diaconu, senator şi director la Teatrul Nottara, şi Paul Ichim, senator şi şef de secţie la un spital, alături de profesorul Mircea Cinteză, care deţine simultan calitatea de parlamentar şi cea de director de spital.
"Am cerut Comisiei Juridice din Senat o listă cu toţi cei care au primit astfel de derogări. În principiu, acestea sunt ilegal acordate, căci Comisia Juridică nu poate da derogări de la legea incompatibilităţilor, care este o lege organică", au explicat surse din ANI, citate de Mediafax.
Potrivit acestora, numărul total al senatorilor care au beneficiat de astfel de derogări ar fi "de circa zece".
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: senatori ANI incompatibilitate functii
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close