Antena 3 CNN Politică ?Sistemul energetic naţional e în pericol?

?Sistemul energetic naţional e în pericol?

?Sistemul energetic naţional e în pericol?
14 Apr 2007   •   19:58

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a declarat sâmbătă, la Iaşi, că un document de la Parchet semnalează existenţa în sistemul energetic naţional a unei stări ridicate de pericol, deşi el nu a primit nici o informaţie în acest sens de la structurile informative. ?Avem un document al Parchetului care, cu litere accentuate, prezintă drept concluzii faptul că în prezent sistemul de energie naţional se află într-o stare ridicată de pericol. Este o afirmaţie deosebit de importantă, aş zice chiar solemnă prin gravitatea ei şi, în baza acestei informaţii, MEF trebuie să intre în stare de alertă?, a spus Varujan Vosganian, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a mai afirmat că nu a primit nicio informaţie în acest sens de la structurile informative precum SRI, SIE, autorităţile ce se ocupă de astfel de probleme şi nici de la autoritatea europeană care veghează la siguranţa tuturor sistemelor energetice ale ţărilor. ?Socotesc de datoria mea să reiau această informaţie şi să întreb Unitatea Naţională Operativă a Energiei. În situaţia în care preşedintele României şi un reprezentant al Parchetului vorbesc de dezastrul din energie şi de faptul că sistemul energetic se află într-un pericol ridicat, este de datoria noastră să intrăm în alertă şi să verificăm, iar după aceea să oferim datele noastre instituţiilor respective pentru ca ele, fie să îşi corecteze informaţiile, fie să persiste în ele?, a afirmat Varujan Vosganian.

?Tot ceea ce s-a întâmplat înainte de a fi eu ministru al Economiei nu mă interesează. Sunt chestiuni ce ţin de legea penală asupra cărora nu vreau să mă pronunţ. A lua măsuri severe înseamnă a anticipa anumite măsuri ale instanţei şi înseamnă că sunt de acord cu tot ceea ce scrie în această rezoluţie. Am oferit instituţiilor abilitate toate informaţiile necesare pentru derularea anchetei, pornind de la contractele de energie şi până la rapoartele Curţii de Conturi şi Corpului de Control?, a spus Varujan Vosganian.

Rompres

×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close