Antena 3 CNN Politică Social-democraţii vor să le pună beţe în roate noilor miniştri, la audieri

Social-democraţii vor să le pună beţe în roate noilor miniştri, la audieri

Social-democraţii vor să le pună beţe în roate noilor miniştri, la audieri
Sursa foto: Mircea Geoana
22 Dec 2009   •   09:24

Social-democraţii nu au anunţat oficial dacă vor vota sau nu lista de miniştri propusă de premierul desemnat Emil Boc. Neoficial, PSD ar intenţiona să dea cât mai mult de furcă miniştrilor care vor fi audiaţi în comisii, pentru a le scoate la iveală lacunele. Liberalii, pe de altă parte, au anunţat oficial că vor vota împotriva noului Guvern. PD-L este însă liniştit: liderii formaţiunii spun că au susţinerea parlamentară necesară pentru ca guvernul să poată trece.

Social-democraţii nu şi-au anunţat public poziţia, dar surse din partid au declarat că parlamentarii PSD vor vota, ca şi liberalii, împotriva noului executiv format de Emil Boc. Mai mult, se pare că membrii PSD din comisiile de specialitate vor încerca să scoată în evidenţă eventualele puncte vulnerabile ale miniştrilor audiaţi.

PNL a anunţat că nu va acorda votul de învestitură miniştrilor din Guvernului Boc 4. ?PNL şi parlamentarii săi vor vota împotriva acestui Guvern din motive multiple, între care cel mai important e acela că socotim o sfidare la adresa principiilor constituţionale, la adresa parlamentarismului, învestirea unui Guvern cu acelaşi premier şi cu o bună parte din miniştrii care făceau parte dintr-un Guvern care a căzut printr-o moţiune de cenzură?, a spus preşedintele partidului, Crin Antonescu.

Cabinetul Boc 4 nu trebuie să-şi facă însă griji că nu va trece de votul Parlamentului. PD-L şi-a mobilizat toţi parlamentarii, pentru a întruni numărul necesar de voturi. De asemenea, Cabinetul Boc 4 se poate sprijini pe votul parlamentarilor de la UDMR, de la celelalte minorităţi naţionale, precum şi pe cel al parlamentarilor independenţi.

Antena 3

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close