Antena 3 Politică Solicitare pentru reducerea restricțiilor, în contextul scăderii semnificative a numărului cazurilor de infectări cu COVID-19: "Nu există justificare pentru măsurile ce duc la lipsirea de drepturi și libertăți"

Solicitare pentru reducerea restricțiilor, în contextul scăderii semnificative a numărului cazurilor de infectări cu COVID-19: "Nu există justificare pentru măsurile ce duc la lipsirea de drepturi și libertăți"

de Georgiana Adam    |    07 Dec 2021   •   11:05
Solicitare pentru reducerea restricțiilor, în contextul scăderii semnificative a numărului cazurilor de infectări cu COVID-19: "Nu există justificare pentru măsurile ce duc la lipsirea de drepturi și libertăți"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Raul Stef

Ana Loredana Predescu, deputat PPU (social-liberal) de Brașov, a solicitat analizarea posibilității eliminării măștilor de protecție în școli, în cadrul unei interpelări adresate miniștrilor Afacerilor Interne, Sănătății și Educației.

Deputatul a subliniat că, odată cu introducerea testării periodice în școli și scăderea semnificativă a ratei de incidență a COVID-19 s-ar impune și o reducere proporțională a restricțiilor impuse de autorități.

"Vă solicit să analizați oportunitatea continuării impunerii restricțiilor, raportate la starea reală, întrucât nu există justificare pentru impunerea măsurilor cu caracter preventiv ce duc la lipsirea de drepturi și libertăți", transmite Ana Loredana Predescu în interpelarea adresată celor trei miniștri.

"La data de 5 decembrie, doar două județe din cele 41 se aflau în scenariul galben, cu o rată de incidență mai mare de doi la mia de locuitori, respectiv, județul Arad cu o incidență de 2,53 la mie și județul Cluj cu o incidență de 2,04 la mie.

Celelalte 39 de județe din România, la data de 5 decembrie 2021, se află în scenariul verde.

De ce, acum când înregistrăm cel mai scăzut bilanț de la debutul valului 4 al pandemiei, în continuare, există restricții pe întreg teritoriul României?

Am adresat o interpelare miniștrilor de resort pentru a solicita analiza continuării impunerii restricțiilor, raportat la situația reală, deoarece nu există justificare pentru impunerea măsurilor, cu caracter preventiv, ce duc la lipsirea de drepturi și libertăți.

Totodată, având în vedere rata de incidență scăzută, cât și introducerea testării periodice în școli, somez ministerele de resort să analizeze și oportunitatea renunțării la utilizarea măștilor de protecție în școli deoarece, prin cifrele oficiale, necesitatea obligativității acesteia nu se mai susține", a scris deputatul PPU într-o postare pe Facebook.

La data de 5 decembrie, doar două județe din cele 41 se aflau în scenariul galben, cu o rată de incidență mai mare de...

Publicată de Ana Loredana Predescu pe Luni, 6 decembrie 2021

×
Subiecte în articol: PPU COVID-19 Ana Loredana Predescu
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close