Antena 3 CNN Politică Sondajele s-au "răzgândit". Cu 20%

Sondajele s-au "răzgândit". Cu 20%

Sondajele s-au "răzgândit". Cu 20%
17 Mai 2007   •   23:17

Ziarul ?Adevărul? publică în ediţia on-line o informaţie neaşteptată: datele din sondajele Metromedia Transilvania sunt greşite. Informaţia a venit de la sociologul Mircea Comşa, reprezentantul Institutului Metro Media Transilvania. Acesta a precizat la Antena 1 că procentul de 77,1%, privind prezenţa estimată la referendumul de sâmbătă a fost eronată. Explicaţia lui Comşa a fost însă următoarea: de obicei, nu toţi cei care spun că vor merge la vot o şi fac până la urmă. Aşadar, din cei 77,1% valoarea reală a participării ar putea fi de doar 55-60%.

Asta în condiţiile în care Comşa este reprezentantul Institutului Metro Media Transilvania, cel care a făcut public sondajul iniţial. Datele sondajelor au fost puse la îndoială de liderii partidelor care se opun lui Băsescu. Atât preşedintele PSD Mircea Geoană, cât şi vicepreşedintele PNL Ludovic Orban au declarat că sondajele de opinie date publicitării în ultimele zile fac parte dintr-o campanie de dezinformare a electoratului. Cei doi au calificat cifrele drept aiuritoare.

Contactat de Antena 1, liderul PD Emil Boc a declarat că democraţii nu sunt îngrijoraţi de această modificare. ?Nu ne îngrijorează acest fapt, nu ne-am făcut strategia în funcţie de sondajele zilei?, susţine Boc.

Antena 3

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close