Antena 3 CNN Politică Şova: Prezenţa înregistrată la ora 10.00 la referendum este cea mai mare din ultimii zece ani

Şova: Prezenţa înregistrată la ora 10.00 la referendum este cea mai mare din ultimii zece ani

Şova: Prezenţa înregistrată la ora 10.00 la referendum este cea mai mare din ultimii zece ani
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    29 Iul 2012   •   14:11

Senatorul PSD Dan Şova a declarat că prezenţa înregistrată duminică la ora 10.00 la referendumul privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu este cea mai mare de la alegerile din ultimii zece ani, punctând că numărătoarea paralelă a USL confirmă datele prezentate de BEC. 

"Astăzi, la ora 10.00 s-a înregistrat cea mai mare prezenţă la vot din ultimii zece ani, începând cu 2004 la toate scrutinele şi referendumurile. Numărătoarea noastră paralelă confirmă datele de la BEC", a spus Şova.

El a precizat că nu s-au înregistrat, până în prezent, incidente care să afecteze în mod semnificativ procesul electoral, cu excepţia mai multor sesizări în legătură cu oficiali sau reprezentanţi ai PDL care au fost înaintate autorităţilor.

Social-democratul a remarcat "atmosfera foarte bună şi gradul de conştientizare foarte ridicat al populaţiei" în legătură cu referendumul.

"O prezenţă masivă este aşteptată de către toţi cei care au vorbit de referendum până acum, inclusiv de UE. Este un exerciţiu democratic şi este foarte bine că românii înţeleg să facă exact ceea ce trebuie să facă cetăţenii care vor să-şi exprime opinia şi care vor să participe la calmarea scenei politice româneşti. Noi sperăm ca şi angajamentul românilor să rămână acelaşi până la sfârşitul timpului de vot, adică până la ora 23.00, şi avem speranţa că vom avea îndeplinit un cvorum de prezenţă în aşa fel încât opinia românilor exprimată să aibă caracteristicile pentru ca acest referendum să poată fi validat şi să avem o decizie în cunoştinţă de cauză", a adăugat Dan Şova.


×
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close