Antena 3 CNN Politică Ştirea Zilei: Joia Mare a patimilor noastre

Ştirea Zilei: Joia Mare a patimilor noastre

Ştirea Zilei: Joia Mare a patimilor noastre
16 Apr 2009   •   20:11

Ortodocşii vopsesc astăzi, în Joia Mare, ouăle roşii, simbolul sângelului lui Iisus Cristos. Spre deosebire de oraşe, unde agitaţia se simte mai mult în magazine, la sate, forfota dinaintea sărbătorii Învierii Domnului este în jurul bisericilor.

Acolo, oamenii cred că lucrul cel mai important este ca Paştele să îi prindă cu sufletul curat. Prin urmare, sătenii încearcă să nu se abată de la obiceiurile din bătrâni. Sărbătorile par însă rupte de spaţiul public şi cel politic, unde firmele au fost aruncate într-un război inegal cu guvernul.

Disperarea pândeşte mulţi oameni care nu ştiu dacă după Paşte vor mai avea serviciu. La modă e şi telenovela "marşul cătuşelor la DNA". Dramatismul e debordant: Gigi Becali va petrece Paştele după gratii, la fel ca şi ceilalţi săltaţi pentru corupţie în fotbal. Din celulă, îi va vedea pe politicieni rugându-se cu pioşenie la televizor.

Cele mai importante evenimente ale zilei sunt dezbătute pe larg în cadrul emisiunii ?Ştirea Zilei? alături de Gabriela Vrânceanu Firea. În această seară sunt invitaţi Lucian Avramescu şi Radu Ştefănescu, Tema Zilei ? ?Joia mare a patimilor noastre?


PARTICIPAŢI LA DEZBATERI ŞI TRIMITEŢI COMENTARII SAU ÎNTREBĂRI PE www.antena3.ro/stirea_zilei




Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Stirea Zilei
Parteneri
Klaus Iohannis se întâlnește cu Joe Biden la Casa Albă
x close