Antena 3 CNN Politică Strategia liberalilor pentru anticipate: PNL nu își va vota propriul Guvern în Parlament

Strategia liberalilor pentru anticipate: PNL nu își va vota propriul Guvern în Parlament

Parlamentarii PNL vor fi prezenţi la votul din Parlament dar se vor abţine de la a vota învestirea unui nou Cabinet, cu scopul de a fi declanşate alegerile anticipate.

Strategia liberalilor pentru anticipate: PNL nu își va vota propriul Guvern în Parlament
Sursa foto: Foto: gov.ro
08 Feb 2020   •   16:08

Anunțul a fost făcut de vicepremierul interimar Raluca Turcan, într-o conferință de presă.

"Niciun parlamentar al PNL nu a votat pentru moţiunea de cenzură iniţiată de PSD. (...) După acest vot, în condiţiile în care noi susţinem organizarea de alegeri anticipate, ţinând cont că procedura constituţională este aceea că pentru a dizolva Parlamentul trebuie să fie respinse două formule de Guvern în Parlament, PNL a decis că va fi prezent în Parlament cu toţi parlamentarii, dar se va abţine la votul pentru învestirea unui nou Cabinet".

Turcan a subliniat că PNL se vede nevoit să meargă pe această variantă deoarece aceasta este procedura constituţională pentru declanşarea alegerilor anticipate, conform cu dorinţa electoratului.

"Aş spune că textul Constituţiei te forţează la acest comportament politic în Parlament. Nu este o formulă pe care să o fi inventat, pe care să ne-o dorim, pe care să o iubim, ci este dictată de textul Constituţiei. Oamenii îşi doresc alegeri anticipate, dacă noi le explicăm oamenilor că aceasta este singura variantă de a ajunge la alegeri anticipate, sunt convinsă că orice nemulţumire legată de modul în care sună textul constituţional poate fi clarificată şi până la urmă rezultatele sunt cele mai importante", a spus Raluca Turcan.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close