Antena 3 Politică Summit UE la Sibiu. Juncker explică de ce a ales Sibiu

Summit UE la Sibiu. Juncker explică de ce a ales Sibiu

de S.T.    |    08 Mai 2019   •   20:11
Summit UE la Sibiu. Juncker explică de ce a ales Sibiu
Sursa foto: Foto: captură Antena 3

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a explicat de ce a ales orașul Sibiu pentru Summitul informal UE27.

„Când am propus acest oraș, în discursul meu privind Starea Uniunii din septembrie 2017, nu am făcut acest lucru întâmplător. Momentul e important, cu câteva săptămâni înainte de alegerile europene, trebuie să transmitem un mesaj - sper eu - de unitate și speranță. Trebuie să arătăm că suntem hotărâți să muncim împreună pentru proiectul european care e al nostru”, a declarat marți, la Bruxelles, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, adăugând că nici data aleasă nu e întâmplătoare, la acel moment summitul fiind gândit ca primul după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. 

Juncker a povestit că el și președintele Consiliului European, Donald Tusk, au ales ca loc al summitului informal Sibiul, deoarece acest vechi oraș, cu istoria sa unică, reprezintă „Europa Centrală, dar și Europa Occidentală, trecutul nostru, viitorul nostru”.

Juncker a spus că a ales Sibiu-Hermannstadt „din rațiuni luxemburgheze”. 

Informațiile au fost prezentate de Răzvan Dumitrescu, miercuri seară, la Antena 3.

Citiți și:

Liderii europeni au început să ajungă la Sibiu. Donald Tusk a fost surprins în timp ce se plimba relaxat în Piața Mare - VIDEO

×

Ați resimțit creșterea punctului de pensie de la 1 ianuarie 2022? Cât ar trebui să fie pensia în România pentru o viață normală? Dezbate subiectul împreună cu noi pe grupul de Facebook Ştiri Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close