Antena 3 CNN Politică Tănăsescu nu exclude acceptarea postului de premier după prezidenţiale

Tănăsescu nu exclude acceptarea postului de premier după prezidenţiale

Tănăsescu nu exclude acceptarea postului de premier după prezidenţiale
Sursa foto: mihai tanasescu
02 Noi 2009   •   02:45

Reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, nu exclude acceptarea postului de premier, dacă va fi propus pentru această funcţie după alegerile prezidenţiale, dar atenţionează că nu este tipul de persoană care să se roage de partide pentru a forma o majoritate parlamentară.

"Este onorant pentru mine dacă mi se va oferi acest lucru (postul de premier - n.r.). Nu sunt în general un tip care să umblu cu mapa de la un partid la altul şi să mă rog pentru a forma o majoritate. Cred că o discuţie după această dată legată de această problemă trebuie să aibă loc în mod serios cu toate partidele politice, pentru a se putea vedea exact ce tip de majoritate se poate forma pe termen mediu şi lung, în aşa fel încât reformele să poată fi aplicate corect", a declarat Tănăsescu în emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică la Pro Tv.

El a confirmat, la întrebarea moderatorului, că nu ar exclude acceptarea unei propuneri pentru a ocupa postul de premier, dacă aceasta îi va fi făcută.

Reprezentantul FMI a menţionat că a mai avut discuţii în această perioadă legate de preluarea postului de premier, însă nu a primit nicio propunere clară pentru această funcţie.

"Nu mi s-a propus încă foarte, foarte clar, iar în momentul de faţă cred că cel mai important este să avem o stabilitate politică , în al doilea rând să creăm o majoritate care să fie acceptată şi, în al treilea rând, să avem desenat un program foarte coerent pentru a putea să mergem mai departe", a arătat Tănăsescu.

El nu crede însă în formarea unui guvern de tehnocraţi, scrie Mediafax.

"Nu că nu ar putea să ducă lucrurile la bun sfârşit. Dar clasa politică trebuie întotdeauna respectată pentru că duce puterea unui guvern. Fără un consens nu poţi să duci la îndeplinire un program", a menţionat Tănăsescu.

Întrebat care a fost motivul pentru care a preferat să renunţe la funcţia politică, Tănăsescu a explicat că viaţa în Parlament este mai puţin activă comparativ cu felul său de a fi, mai vibrant, mai activ.

"Poate nu m-am regăsit cu totul în acest tip de viaţă şi poate de aceea am căutat sa mă îndrept spre o muncă mult mai pasională", a spus Tănăsescu.

×
Subiecte în articol: mihai tanasescu premier al Romaniei
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close