Antena 3 CNN Politică Tăriceanu a schimbat 6 prefecţi. 5 au legături cu PD

Tăriceanu a schimbat 6 prefecţi. 5 au legături cu PD

Tăriceanu a schimbat 6 prefecţi. 5 au legături cu PD
01 Aug 2007   •   19:47

Şase prefecţi au fost schimbaţi din funcţie. Trei dintre ei au fost retrogradaţi, iar alţi trei numiţi inspectori guvernamentali. Cinci dintre înalţii funcţionari au fost, până anul trecut, membri ai PD. Guvernul a explicat că decizia nu are conotaţii politice. Totuşi surse guvernamentale susţin că li se reproşează susţinerea democraţilor la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Cei şase demişi miercuri sunt Nicolae Giugea, de la Dolj, Marinică Cazacu - Ialomiţa, Ionel Izină - Teleorman, Ion Cârstoiu - Argeş, Aurelian Leonard Danu - Braşov şi Cristan Marius Vladu de la Hunedoara. Niciunul dintre prefecţii înlocuiţi nu consideră că schimbarea lor a avut o motiv politic.

Prefectul Hunedoarei, Cristian Vladu, a precizat că aşteaptă decizia de destituire şi apoi va decide dacă o va ataca sau nu în instanţă. El va fi înlocuit de actualul subprefect, Aurel Pricăjan. Prefectul înlocuit nu a vrut să comenteze relaţia cu subprefectul. Cu toate acestea, prefectura Hunedoara a înaintat, la sfârşitul lunii martie, două sesizări Ministerului Administraţiei şi Internelor, în care reclama faptul că subprefectul Aurel Pricăjan a participat la o conferinţă a PNL Hunedoara.

Un alt prfect schimbat, Nicolae Giugea de la Dolj, a declarat că nu simte niciun regret pentru pierderea funcţiei. El este de luni inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului. Giugea nu consideră că înlocuirea din funcţie este una politică, deşi recunoaşte că de-a lungul mandatului au fost exercitate asupra sa presiuni politice.

Destituirea din funcţie l-a surprins pe prefectul de Braşov, Aurelian Leonard Danu, cu atât mai mult cu cât Instituţia Prefectului a primit calificativul "foarte bine" din partea Guvernului.

Şi prefectul judeţului Argeş, Ion Cârstoiu, a fost retrogradat la funcţia de subprefect. În locul său va veni subprefectul Ioan Popa. Ion Cârstoiu a fost, înainte de a deveni înalt funcţionar public, preşedinte al organizaţiei judeţene a PD, în timp ce Ioan Popa a fost membru al PNL.

Prefectul judeţului Teleorman, Ionel Izina, retrogradat din funcţie şi numit inspector guvernamental, a declarat că hotărârea este ilegală şi o va ataca în contencios administrativ. Guvernul a explicat schimbarea din funcţie a celor şase prefecti prin necesitatea asigurării unui plus de competenţă.

Antena 3

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close