Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Dacă Băsescu rămâne, nu demisionez

Tăriceanu: Dacă Băsescu rămâne, nu demisionez

Tăriceanu: Dacă Băsescu rămâne, nu demisionez
18 Mai 2007   •   22:33

Premierul Călin Popescu Tăriceanu s-a aflat vineri la Cluj Napoca, unde a vizitat mai multe obiective economice. Într-o întâlnire cu ziariştii, Călin Popescu Tăriceanu a apreciat modul în care se desfăşoară construcţia la Autostrada Transilvania şi a anunţat că nu intenţionează să reducă fondurile pentru cercetare. Premierul s-a întâlnit la Cluj cu reprezentanţii unor investitori străini, interesaţi de această zonă. Printre obiectivele pe care şeful Executivului le-a vizitat s-au numărat aeroportul din Cluj-Napoca şi Autostrada Transilvania.

Tot la Cluj, Călin Popescu Tăriceanu a participat şi la deschiderea lucrărilor Conferinţei Naţionale a Cercetării Ştiinţifice din Învăţământul Superior. Despre acest domeniu de activitate, premierul spune că a evoluat spectaculos în ultimii ani, ca urmare a faptului că s-a schimbat mentalitatea, iar competiţia este bazată pe proiecte. Tăriceanu a promis că fondurile alocate cercetării nu vor fi diminuate, cu condiţia să fie folosite util şi eficient.

Întrebat de ziarişti, Călin Popescu Tăriceanu a spus că România trebuie să treacă la alt sistem politic. ??Moldelul de republică prezidenţială se regăseşte doar de la Prut la est, iar România, intrată în UE, ar trebui să se gândească mai bine că acest model îşi dovedeşte neajunsurile. România trebuie să împrumute modelul occidental: republică parlamentară sau monarhie constituţională?.

Tot la Cluj, premierul a anunţat că nu ia în calcul o eventuală demisie, în cazul în care la referendumul de sâmbătă electoratul va opta pentru rămânerea lui Traian Băsescu la Cotroceni.

Antena 3

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close