Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Geoană, să nu ai încredere în Băsescu!

Tăriceanu: Geoană, să nu ai încredere în Băsescu!

Tăriceanu: Geoană, să nu ai încredere în Băsescu!
07 Iun 2007   •   23:21

PSD a atenţionat public PD şi PNL că nu va intra într-un dialog politicianist surd. De jocul lui Mircea Geoană s-a prins şi preşedintele liberal, Călin Popescu Tăriceanu. Pe seară, acesta l-a sunat pe liderul social democrat şi i-a reproşat că are încredere în preşedintele Traian Băsescu. Mai mult, l-a avertizat că va fi păcălit de acesta dacă acceptă o înţelegere cu şeful statului, au declarat pentru Mediafax surse parlamentare.

?Băi, Mircea, ai încredere în ăsta ? (preşedintele Băsescu ? n.r.)?, i-a spus Tăriceanu lui Geoană, pe un ton nervos, conform surselor citate. Liderul PNL l-a avertizat pe Mircea Geoană că Băsescu o să i-o ?facă?. Pe tot parcursul discuţiei, care a durat doar câteva minute, Tăriceanu a fost foarte supărat, având momente în care a ţipat la telefon, mai afirmă sursele.

Pe de altă parte, preşedintele PSD Mircea Geoană a dezminţit, joi, informaţia potrivit căreia, la negocierile cu liberalii, social-democraţii ar fi cerut posturi în ministerele din Guvernul Tăriceanu. ?Este o imensă minciună, şi sunt profund deranjat de faptul că există astfel de intoxicări de presă. Nu am cerut nimic nimănui, nu avem niciun fel de interes de a negocia posturi cu nimeni, vrem doar o discuţie clară şi onestă despre priorităţile României, şi este obligaţia primului-ministru şi preşedintelui să ne spună ce fel de formule au de gând?, a spus Geoană.

Deputatul PSD Alin Teodorescu a declarat, joi, la un post de televiziune, că PSD a cerut liberalilor posturi în Guvern. În plus, Alin Teodorescu a avansat şi două formule posibile ale Executivului.

?Liberalii au spus că nu pot să ne ofere locuri în Guvern, vor doar sprijin parlamentar, cum a fost şi până în prezent. Au fost negocieri cu PNL, cu celelalte partide, inclusiv cu Traian Băsescu. S-au propus două formule: guvern PSD cu sprijin PNL condus de Mircea Geoană, sau guvern mixt PNL-PSD-UDMR?, a declarat Alin Teodorescu.

Antena3.ro

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close