Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Greva minerilor e nefirească

Tăriceanu: Greva minerilor e nefirească

Tăriceanu: Greva minerilor e nefirească
23 Mai 2007   •   14:38

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a ieşit într-o conferinţă în care a punctat principalele subiecte discutate în şedinţa de guvern. Una dintre problemele importante pe ordinea de zi a fost greva minerilor din Oltenia, despre care premierul crede că este ?cu totul nefirească şi forţată?. Din punctul său de vedere, este treaba statului să realizeze strategia energetică naţională, şi nu a sindicaliştilor. ?Statul intenţionează să se retragă din calitatea de operator economic. E un proces natural de privatizare?. Tăriceanu a subliniat că nu i s-a cerut o dicuţie din partea sindicatelor, dar că Varujan Vosganian este deschis la discuţii.

O altă discuţie a fost legată de accidentul petrecut la o şcoală din Suceava, unde un elev a murit din cauza unei bătăi la care a fost supus în perimetrul şcolii. Ministerul Educaţiei va demara o anchetă în acest sens. ?Fac un apel la procurorul general să catadicsească să furnizeze cât mai repede măsurile de care Guvernul are nevoie în soluţionarea problemei?, a declarat Tăriceanu.

În cadrul şedinţei s-a reluat şi discuţia referitoare la Ministerul Agriculturii şi măsurile de contracarare a efectelor secetei. Premierul s-a declarat nemulţumit de reacţia ministerului, sfătuindu-l pe Decebal Traian Remeş să meargă pe teren, ?să îi sindicalizeze pe cei care sunt în zone cu sistem irigaţional funcţional şi să îi convingă să treacă la treabă?.

Secretariatul General al Guvernului va propune un set de măsuri pentru îmbunătăţirea anumitor elemente de administraţie publică. Tăriceanu a subliniat că se are în vedere scurtarea termenelor de eliberare de paşapoarte, permise de conducere, certificate de înamtriculare auto, cazier judiaciar, administraţii financiare.

Antena3.ro

×
Parteneri
Suspectul principal al crimei din Botoșani a fost prins
x close