Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: În negocieri ne vom consulta cu UDMR, ca parteneri

Tăriceanu: În negocieri ne vom consulta cu UDMR, ca parteneri

Tăriceanu: În negocieri ne vom consulta cu UDMR, ca parteneri
02 Dec 2008   •   17:36

Liberalii au avut marţi o şedinţă la sediul partidului, pentru a discuta despre strategia pe care o vor adopta în negocierile din următoarele zile. Liderul PNL, Călin Popescu Tăriceanu a declarat la ieşirea din şedinţă că discuţiile pe care le vor purta liberalii în perioada următoare vor pleca de la câteva premise: programul politic al PNL, bazat pe măsuri spcecific liberale, de dreapte, bazat pe principii liberale, drepturi individuale, economie de piaţă, sistem fiscal favorabil mediului afacerilor.
Deocamdată, liberalii nu au desemnat o echipă de negocieri, premeirul Tăriceanu declarând că nu există încă un mandat de negociere. Liberalii nu sunt dispuşi să renunţe, potrivit premierului, la programul liberal şi la planul de acţiune pentru creştere economică. "Nu suntem dispuşi să facem compromisuri pentru a rămâne la putere. Putem să servim la fel de bine ţara şi din opoziţie." a spus Tăriceanu.
PNL a avut deja de dimineaţă întâlniri oficiale cu UDMR. Liberalii încearcă o alianţă rapidă cu politicienii maghiari, pentru a deveni o forţă egală în procente cu Alianţa PSD-PC şi PD-L.
"Am remarcat colaborarea foarte bună din coaliţia de guvernare pe care am avut-o până în acest moment. În negocieri ne vom consulta cu UDMR, ca parteneri." a mai spus premierul.
Mai mult, Tăriceanu a infirmat faptul că PNL şi PDL s-ar întâlni marţi seară pentru negocieri.
Surse din cadrul PNL au declarat pentru Antena3.ro că discuţiile cu UDMR "au decurs bine", dar deocamdată au fost suspendate pentru ca liderii liberalilor să se pună de acord cu strategia de negociere cu celelalte forţe politice. De partea cealaltă, UDMR s-a arătat încântat de interesul PNL, dar surse din partid au declarat pentru Antena3.ro că evită să ia o decizie, aşteptând şi oferta celorlalte partide.
Interesul UDMR vizează intrarea la guvernare într-un Guvern stabil, care are şanse să ducă la capăt un mandat de patru ani. Cât priveşte limita de negociere a UDMR, maghiarii încearcă să obţină principalele agenţii guvernamentale şi păstrarea influenţei decizionale pentru zona Harghita - Covasna. Deşi printre liderii UDMR se vorbeşte de o încercare de obţinere a ministerului de Finanţe în viitorul Executiv, acest lucru pare mai mult o utopie, având în vedere procentul mic obţinut de maghiari la alegeri.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: negocieri guvern
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close