Antena 3 CNN Politică Tăriceanu la sfat cu ?Finkelsteinii?

Tăriceanu la sfat cu ?Finkelsteinii?

Tăriceanu la sfat cu ?Finkelsteinii?
19 Iun 2007   •   12:39

Tăriceanu a discutat cu vicepreşedinţii PNL şi cu consilierii săi străini, Artur Finkelstein şi Tal Silberstein, strategia de partid în contextul apropierii alegerilor pentru Parlamentul Europei. Vestiţii consilieri i-au sfătuit pe liberali să nu se implice în polemici politice, ci să îşi axeze strategia de comunicare publică pe performanţele economice foarte bune ale Guvernului. Preşedintele PNL Călin Popescu-Tăriceanu şi mai mulţi reprezentanţi ai conducerii liberale s-au întâlnit luni seara cu consilierii israelieni, cu a căror firmă de consultanţă politică PNL are un contract pe trei ani. S-a convenit ca ?subiectele politicianiste?, mai ales conflictele publice cu preşedintele Traian Băsescu să fie abandonate, cel puţin parţial.

Finkelstein şi Silberstein au recomandat ca mesajele liberalilor să se axeze pe creşterea economică, pe programele guvernamentale, pe accesarea fondurilor europene şi chiar pe problematica europeană, evitându-se conflictele politice. Liberalii vor pregăti astfel şi viitoarele alegeri europarlamentare, a căror dată va fi stabilită cel mai probabil miercuri, în urma consultărilor primului-ministru cu partidele parlamentare.

Deşi discuţiile au fost aprinse, viceşedinţii liberali nefiind întotdeauna de acord cu părerile consilierilor. S-a ajuns totuşi la concluzia că PNL trebuie să vizeze ?concentrarea pe guvernare? precum şi mediatizarea mai accentuatã a realizãrilor guvernului Tăriceanu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Metoda prin care românii au păcălit automatele de reciclare
x close