Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: PNL intră în opoziţie, dacă moţiunea PSD trece de Parlament

Tăriceanu: PNL intră în opoziţie, dacă moţiunea PSD trece de Parlament

Tăriceanu: PNL intră în opoziţie, dacă moţiunea PSD trece de Parlament
20 Aug 2007   •   15:28

Premierul Tăriceanu a anunţat că PNL nu va guverna cu PSD. Dacă moţiunea de cenzură trece de Parlament, liberalii vor intra în opoziţie, a spus premierul. Şi democraţii exclud o colaborare la guvernare cu PSD şi sunt de părerere că prin moţiune, PSD îi şantajează pe liberali. Social-democraţii spun că se bazează pe voturile pro-moţiune din partea PD şi PRM, chiar dacă moţiunea se va referi şi la prima parte a guvernării, PNL - PD.

Preşedintele PNL, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat că liberalii nu sunt dispuşi să guverneze alături de social-democraţi: ?Nu avem cum să intrăm la guvernare cu PSD. PNL a participat la alegeri cu un program al Alianţei D.A., de centru-dreapta. PSD a avut un alt program. Ar fi fost normal ca un astfel de lucru să fie rezultatul unei negocieri şi unui vot al Parlamentului şi să aibă un suport electoral cât mai larg, ceea ce nu este cazul?.

În replică, social-democratul Titus Corlăţean spune că moţiunea are mari şanse să treacă, deşi în declaraţiile de până acum politicienii nu şi-au exprimat clar susţinerea. Pentru democraţi, moţiunea de cenzură anunţată de PSD nu reprezintă decât o formă de şantaj a social-democraţilor la adresa Partidului Naţional Liberal pentru a obţine resurse financiare suplimentare şi posturi în administraţia centrală şi locală.

Liderul democrat a exclus orice colaborare a democraţilor cu PSD într-o viitoare guvernare, subliniind că această poziţie este inclusă în programul politic al partidului. Boc a adăugat că PD preferă să meargă la anticipate decât să realizeze o guvernare cu PSD.

Antena 3

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close